Όσο πλησιάζουμε προς την ανακοίνωση των iPhone 16, τόσες περισσότερες πληροφορίες μαθαίνουμε για τις συσκευές, αλλά και τον Apple A18 Pro που θα τις τροφοδοτεί. Μέχρι στιγμής έχουμε δει βελτιωμένη απόδοση σε μονοπύρηνες εφαρμογές, όμως έχουμε 2024 και οι περισσότερες εφαρμογές εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες σε ένα chipset. Τώρα ο tipster @negativeonehero ανέβασε στο X πως η απόδοση σε πολυπύρηνες διεργασίες θα έχει βελτίωση μόνο 10% σε σχέση με τον Apple A17 Pro. Αυτή η επίδοση είναι δραματικά κατώτερη σε σύγκριση με τις επιδόσεις του Snapdragon 8 Gen 4 και του Dimensity 9400, που θα εξοπλίσουν τις ναυαρχίδες του Android.

Μάλιστα ο Snapdragon 8 Gen 4 και ο Dimensity 9400, ξεπερνούν τον Apple A18 Pro στο Geekbench με διαφορά άνω των 2.000 πόντων.

Σύμφωνα με τον @negativeonehero, το A18 Pro σημείωσε περίπου 8200 στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων του Geekbench. Συγκριτικά, το Snapdragon 8 Gen 4 και το Dimensity 9400 σημείωσαν 10628 και ακόμη υψηλότερους 11739 βαθμούς αντίστοιχα. Αυτή η διαφορά είανι τεράστια και θα φέρει το Android πολύ μπροστά στις επιδόσεις, από το δυνατότερο chipset της Apple.

 Μια νέα πληροφορία αναφέρει πως η Qualcomm έχει βελτιώσει ήδη την απόδοση ανά πυρήνα στον Snapdragon 8 Gen 4, φτάνοντας τους 3.500 πόντους στο Single Core τεστ του Geekbench, ενώ την ίδια στιγμή ο Apple A18 Pro πετυχαίνει 3.300 πόντους. Στις παλαιότερες πληροφορίες είχαμε δει 2845 πόντους στο single core για τον Snapdragon 8 Gen 4 και 2776 πόντους για τον Dimensity 9400. Αυτό σημαίνει πως τα νέα chipsets του Android θα έχουν πάνω από 20% αύξηση στις επιδόσεις τους, τόσο σε single core όσο και σε multicore, σε σχέση με πέρσι. Μάλιστα οι επιδόσεις σε Multicore ίσως φτάσουν σε άνοδο μέχρι και 100%.

Apple A18 Pro Geekbench Snapdragon 8 Gen 4

Βέβαια θα πρέπει να υπολογίσουμε πως τα νέα chips είναι ακόμα σε βαριά ανάπτυξη σε αυτό το σημείο και μέχρι την κυκλοφορία τους πολλά μπορεί να αλλάξουν. Κάποιοι ειδική από τον χώρο όμως, προτείνουν πως η Apple έχει περιορίσει ηθελημένα τις επιδόσεις, ώστε να πετύχει μεγαλύτερη αυτονομία στις συσκευές της. Σημασία όμως έχουν οι επιδόσεις που προσφέρει το κάθε chipset, όπως το έχει στήσει κάθε εταιρία και σε αυτό το κομμάτι η Apple φαίνεται να μένει πολύ πίσω!

Διπλασιασμός επιδόσεων σε υπολογιστή χωρίς καμία αλλαγή στο hardware

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.