Σύμφωνα με τον Digital Chat Station, τον διάσημο tipster, ο Snapdragon 8 Gen 4 έσπασε ρεκόρ στους performance πυρήνες του. Ο συγκεκριμένος tipster σπάνια βγαίνει λάθος, οπότε καλό θα ήταν να του δείξουμε εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, οι πυρήνες υψηλής απόδοσης στον Snapdragon 8 Gen 4, μπορούν να φτάσουν τα 4GHz. Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, ο Snapdragon 8 Gen 3 έχει τους πυρήνες αυτούς χρονισμένους στα 3.3GHz και ήδη είναι υπερόπλο σε επιδόσεις. Με αυτή την μεγάλη αύξηση στους χρονισμούς, μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι θα κάνει ο Snapdragon 8 Gen 4.

Ο Snapdragon 8 Gen 4 θα κατασκευαστεί από την TSMC στα 3nm, κάτι που στην θεωρία θα βελτιώσει την αυτονομία και θα έχει καλύτερη θερμική συμπεριφορά σε σχέση με τον Snapdragon 8 Gen 3, που είναι στα 4nm.

Μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει πως ο Snapdragon 8 Gen 4 θα αφήσει εντελώς τους μικρούς efficiency cores, που είναι για τις πιο χαλαρές διεργασίες, όπως έκανε και ο MediaTek Dimensity 9300. Αυτό έχει αντίκτυπο στην κατανάλωση ενέργειας, όμως το γεγονός πως θα είναι στα 3nm ίσως μετριάσει τις επιπτώσεις και κρατήσει τις καλές επιδόσεις σε κατανάλωση ενέργειας.

Ο Snapdragon 8 Gen 4 αναμένεται να έρθει σε αρχιτεκτονική 2+6, ενώ τα γραφικά θα αναλάβει μια Adreno 830. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η Adreno 830 είναι δυνατότερη από αυτή του Apple M2, κάτι που αν επαληθευτεί, θα κοιτάμε ένα πραγματικά δυνατό chipset για όλες τις δουλειές.

Η Ελλάδα αποκτά μικροδορυφόρους στο διάστημα

Η Qualcomm φαίνεται να αλλάζει εντελώς τα chip της, ενώ σχεδιάζει την χρήση των νέων Oryon πυρήνων. Μένει να δούμε τι θα παρουσιάσει και τι νέο θα φέρει στο τραπέζι.

Ο Snapdragon 8 Gen 4 αναμένεται να ανακοινωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Ο Snapdragon 8 Gen 3 ανακοινώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, όμως τις προηγούμενες ημέρες μάθαμε πως ίσως δούμε τον Snapdragon 8 Gen 4 νωρίτερα, μαζί με το Xiaomi 15.

Θα είναι ο βασικός ανταγωνιστής του Dimensity 9400, με τις δύο εταιρίες να κονταροχτυπιούνται λυσσαλέα τον τελευταίο καιρό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.