Η Qualcomm ανακοίνωσε πριν αρκετούς μήνες τον Snapdragon 8 Gen 1, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στα περισσότερα flagship smartphones του 2022. Πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε τον υπερχονισμένο Snapdragon 8+ Gen 1 και μόλις είχαμε το πρώτο leak για τον Snapdragon 8 Gen 2 που εκτός απροόπτου θα κάνει ντεμπούτο προς τα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με τον γνωστό leaker του κινέζικου κοινωνικού δικτύου Weibo, Digital Chat Station, το επερχόμενο SoC – ο SM8550 – έχει κωδική ονομασία Kailua και θα βασίζεται σε 4nm διαδικασία της TSMC, που προσφέρει αισθητές βελτιώσεις απόδοσης σε σχέση με την 4nm διαδικασία της Samsung, με Adreno 740 GPU.

Ο leaker αναφέρει ότι ο Snapdragon 8 Gen 2 θα έχει τέταρτου επιπέδου CPU design (1+2+2+3), με έναν Cortex-X3, δύο Cortex-A720, δύο Cortex-A710, και τρεις Cortex-A510. Αυτό σηματοδοτεί τη μετάβαση από το τρίτου επιπέδου CPU design (1+3+4) που χρησιμοποιεί η εταιρεία από το 2019 και τον Snapdragon 855.

Επιπλέον, ο leaker λέει ότι οι δύο πυρήνες προηγούμενης γενιάς Cortex-A710 θα χρησιμοποιηθούν για υποστήριξη 32-bit, καθώς οι Cortex-X3 και Cortex-A510 δεν υποστηρίζουν 32-bit και η Arm έχει επιβεβαιώσει ότι ο Cortex-A710 θα υποστηρίζει τόσο 64-bit όσο και 32-bit.

Τέλος, ένας άλλος leaker / tipster ανέφερε ότι πριν το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσουν τουλάχιστον δύο smartphones με τον Snapdragon 8 Gen 2 και ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι το Xiaomi 13 – προφανώς σε μία προσπάθεια της εταιρείας να κυκλοφορήσει το πρώτο SD8G2 smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.