Η Qualcomm ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το chipset Snapdragon 8 Gen 2 επόμενης γενιάς στις 15 Νοεμβρίου 2022. Τώρα, πριν από την κυκλοφορία, εμφανίστηκαν ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το SoC, δίνοντάς μας μια ιδέα για το τι να περιμένουμε.

Σύμφωνα με αναφορά, μόνο η TSMC θα λαμβάνει παραγγελίες για τον SD8Gen2 από την Qualcomm. Το chipset, ωστόσο, πιθανότατα δεν θα κατασκευαστεί στον επερχόμενο κόμβο 3nm. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple είναι ο πιο προσοδοφόρος πελάτης της TSMC και έχει ήδη κρατήσει εξαιρετική χωρητικότητα για τους M2 Pro και M2 Max. Έτσι, πιθανότατα η Qualcomm θα χρησιμοποιήσει τον κόμβο 4nm, ξανά.

Η Samsung ξεκίνησε πρόσφατα να αποστέλλει τον κόμβο αιχμής 3nm σε πελάτες, ωστόσο, αναφέρεται ότι κανένας προμηθευτής chipset smartphone δεν έχει προσεγγίσει τη Samsung για τα GAA 3nm chip. Ένας λόγος για τον οποίο η Qualcomm δεν έκανε ακόμη παραγγελίες στη Samsung θα μπορούσε να είναι το φιάσκο με τον SD8Gen1 που κατασκευάστηκε στον κόμβο 4nm της εταιρείας και επικρίθηκε έντονα για τα θερμικά ζητήματα και την απόδοσή του.

Προηγούμενες αναφορές έλεγαν ότι η Qualcomm θα μπορούσε να επιλέξει ένα σύμπλεγμα “1 + 2 + 2 + 3” αντί για το σύμπλεγμα CPU “1 + 3 + 4” που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενα Snapdragon chip. Αυτή η νέα διαμόρφωση θα έχει έναν πυρήνα υψηλής απόδοσης με την κωδική ονομασία Makalu, δύο πυρήνες Makalu, δύο πυρήνες Matterhorn και τρεις πυρήνες Klein R1. Αυτές οι κωδικές ονομασίες θα αντιστοιχούν στα Cortex-X3, Cortex-A715 και ένα βελτιωμένο Cortex-A510, που είναι οι πιο πρόσφατες αρχιτεκτονικές CPU που παρουσιάστηκαν από την ARM.

Ο Snapdragon 8 Gen 2 αναμένεται να συνδυαστεί με το πιο πρόσφατο μόντεμ Snapdragon X70 5G της Qualcomm, εκτός από τη μοναδική σχεδίαση της CPU, που του επιτρέπει να επιτυγχάνει νέες μέγιστες ταχύτητες λήψης ενώ χρησιμοποιεί έως και 60% λιγότερη ενέργεια. Επιπλέον, αναφορές λένε ότι μπορούμε να περιμένουμε σημαντική βελτίωση στην απόδοση της GPU και περίπου 10% αύξηση στη συνολική απόδοση του chipset.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.