Χθες μάθαμε πως η Qualcomm θα ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου Snapdragon 820 στις 11 Αυγούστου σε μια εκδήλωση στο Λος Άντζελες. Σήμερα, ένας Κινέζος αναλυτής, ο Pan Jiutang, έκανε μια δημοσίευση στο Weibo, αποκαλύπτοντας νέες πληροφορίες για τον εν λόγο επεξεργαστή.

This slideshow requires JavaScript.

Ο Jiutang φαίνεται πως έχει στα χέρια του διαφάνειες από την Qualcomm με τα χαρακτηριστικά του Snapdragon 820, τις οποίες μπορείτε να δείτε παραπάνω. Ξεκινώντας με αυτά που ξέρουμε, η Qualcomm θα κατασκευάσει τον Snapdragon 820 με FinFet αρχιτεκτονική στα 14nm, όπως και ο Exynos 7420 της Samsung. Σε αντίθεση με τον Snapdragon 810, ο Snapdragon 820 θα πάει πίσω στους τέσσερις πυρήνες, οι οποίοι θα είναι στα 64bit και θα ονομάζονται Hydra κι όχι Kyro όπως είχαμε μάθει. Αυτοί οι πυρήνες θα προσφέρουν 35% καλύτερη απόδοση. Για τα γραφικά, φαίνεται πως θα έχει την Adreno 530 GPU που θα παρέχει 40% βελτίωση στις επιδόσεις και πάνω από 30% καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Ο Snapdragon 820 θα έχει επίσης υποστήριξη για dual-channel LPDDR4 μνήμες (έως 1866MHz) και έως 28MP κάμερες με προγραμματιζόμενα DSPs που θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να διαφοροποιήσουν περαιτέρω smartphones τους.

Τέλος, μια διαφάνεια επιβεβαίωσε πως ο επεξεργαστής θα δει το φως της ημέρας στα τέλη του 2015 όπως είχε υποσχεθεί η Qualcomm, ωστόσο λέγεται πως τα πρώτα smartphone με αυτόν τον επεξεργαστή θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ