Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από την Κίνα, η Qualcomm θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον επερχόμενο Snapdragon 820 στις 11 Αυγούστου σε μια συνέντευξη τύπου στο Λας Βέγκας.

snapdragon-820-h1

Ο Snapdragon 820 να υπενθυμίσουμε πως ανακοινώθηκε τον Μάρτιο στην MWC 2015, αλλά οι μόνες πληροφορίες που είχε ανακοινώσει τότε η εταιρεία, ήταν ότι θα χρησιμοποιεί προσαρμοσμένους 64bit πυρήνες που θα ονομάζονται Kyro και το γεγονός ότι το chip θα κατασκευαστεί με τη χρήση της μη επίπεδης FinFET αρχιτεκτονικής.

Ενώ η Qualcomm δεν έχει ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Snapdragon 820, οι φήμες και οι διαρροές δείχνουν ότι το chip θα έρθει με μια dual-cluster τετραπύρηνο CPU, με δύο πυρήνες στα 1.7GHz και δύο πυρήνες χρονισμένους λίγο ψηλότερα, στα 2.2GHz. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την Adreno 530 GPU χρονισμένη στα 650MHz, υποστήριξη για LPDDR4 RAM και υποστήριξη για LTE Cat. 10 συνδεσιμότητα.

Αν αυτή η νέα αναφορά από την Κίνα αποδειχθεί ότι είναι ακριβείς, τότε είμαστε πολύ κοντά στο να μάθουμε επίσημα τα πλήρης χαρακτηριστικά του Snapdragon 820.

Ξέρουμε ήδη ότι ο Qualcomm Snapdragon 810 υποφέρει από κακή θερμική απόδοση. Τα προβλήματα υπερθέρμανσης επηρέασαν πολλά smartphones, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αποφεύγουν συσκευές που χρησιμοποιούν το εν λόγο chipset. Επιπλέον, δημιούργησε οικονομικά προβλήματα στην ίδια την Qualcomm, αναγκάζοντας την να απολύσει το 15% των εργαζομένων της. Στο σημείο αυτό, είναι αρκετά προφανές ότι η Qualcomm δεν θέλει να επαναληφθεί κάτι τέτοιο με το επερχόμενο high-end chipset της, τον Snapdragon 820.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροJust Cause 3: Δείτε το νέο εκρηκτικό trailer
Επόμενο άρθροAttack on Titan: Αποκαλύφθηκε το επικό trailer!
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα είμαι 18 ετών και κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας Computer Engineering! Διάβασμα, διαγωνίσματα και εξετάσεις, έχουν περιορίσει τον ελεύθερο μου χρόνο, όταν όμως κάνεις αυτό που αγαπάς, και πόσο μάλλον όταν το σπουδάζεις, απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ