Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι τα επερχόμενα flagship smartphone της Samsung, τα Galaxy S25, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν νωρίς το επόμενο έτος, μπορεί να διαθέτουν ανώτερες επιδόσεις σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους, τα iPhone 16. Οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν σε αυτό το πιθανό άλμα είναι ο επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen 4 και η LPDDR6 DRAM, που είναι έτοιμα να τροφοδοτήσουν τα Galaxy S25.

Μια έκθεση αποκαλύπτει ότι η Samsung Electronics και η SK Hynix επιταχύνουν τη μαζική παραγωγή της LPDDR6 DRAM, με στόχο να αποκτήσουν πλεονέκτημα στη βιομηχανία με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη. Η LPDDR6 προσφέρει σημαντικά βελτιωμένο εύρος ζώνης δεδομένων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ταχεία επεξεργασία των εργασιών AI σε κινητές συσκευές. Η επίσημη ανακοίνωση των προδιαγραφών της LPDDR6 DRAM από το Joint Electron Device Engineering Council (JEDEC) αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η Samsung και η SK Hynix αναμένεται να παρουσιάσουν ταυτόχρονα τα chip LPDDR6 DRAM τους. Ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με τις ταχύτητες της LPDDR6 παραμένουν αδιευκρίνιστες, ο προκάτοχός της, η LPDDR5X, διαθέτει εύρος ζώνης δεδομένων 8.5Gbps. Η Samsung και η SK Hynix φαίνεται να εστιάζουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής και όχι αποκλειστικά στην αύξηση των επιδόσεων.

Το chipset Snapdragon 8 Gen 4, που αναμένεται να τροφοδοτήσει τη σειρά Samsung Galaxy S25, διαθέτει τους προσαρμοσμένους πυρήνες Oryon της Qualcomm που αναπτύχθηκαν από τη Nuvia. Αυτοί οι πυρήνες CPU, που έχουν ήδη μπει στον επεξεργαστή Snapdragon X Elite για φορητούς υπολογιστές με Windows, φέρονται να προσφέρουν ταχύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με το επερχόμενο chip A18 Pro της Apple.

Επιπλέον, το ιστορικό της Qualcomm όσον αφορά τη χρήση ισχυρών GPU υποδηλώνει ότι η σειρά Galaxy S25, εξοπλισμένη με το chipset Snapdragon 8 Gen 4 και τη μνήμη LPDDR6 DRAM θα μπορούσε να ξεπεράσει τη σειρά iPhone 16 όσον αφορά την απόδοση της CPU, της GPU και της RAM.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πράγματι ότι πιο χάλια σε κινητά είναι τα Samsung, όσο και να τα σπρώχνετε η πραγματικότητα είναι σκληρή και η αντιπροσωπεία για τα μπάζα.δςιτε κριτικές. Κρίμα να θέλετε να ταλαιπωρείς το κόσμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.