Το Samsung Galaxy S23 Ultra συγκαταλέγεται στα καλύτερα smartphones της χρονιάς χάρη στις καλές του επιδόσεις, είτε πρόκειται για την κάμερα, είτε για την απόδοση του ως συσκευή, είτε για την αυτονομία της μπαταρίας. Ακόμη και επτά μήνες μετά την κυκλοφορία του, το Galaxy S23 Ultra προκαλεί εύκολα τα νεότερα smartphones. Ακόμα και απέναντι στην πρόσφατη ναυαρχίδα iPhone 15 Pro Max, το Galaxy S23 Ultra φαίνεται να έχει πραγματικά ανταγωνιστικές επιδόσεις.

Αρκετές δοκιμές αποκαλύπτουν ότι η απόδοση της GPU του Galaxy S23 Ultra είναι καλύτερη από του iPhone 15 Pro Max παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα chip που χρησιμοποιεί παλαιότερη διαδικασία κατασκευής. Η Apple δημιούργησε μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία παρουσιάζοντας το πρώτο chip smartphone 3nm στον κόσμο που έβαλε στα 15 Pro. Ωστόσο, ο 4nm επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy του Galaxy S23 Ultra φαίνεται να έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια συνεχών φορτίων γραφικών.

Samsung Galaxy S23 Ultra vs iPhone 15 Pro Max GPU

Στο δημοφιλές τεστ γραφικών 3DMark Wildlife Extreme, το οποίο δοκιμάζει τις συσκευές για τη διαρκή απόδοση της GPU τους, το Samsung Galaxy S23 Ultra έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από το iPhone 15 Pro Max. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, το Galaxy S23 Ultra ξεκινά από 3.886 πόντους στην πρώτη εκτέλεση και πέφτει στους 2.794 πόντους στην 20ή εκτέλεση.

Συγκριτικά, το 15 Pro Max ξεκινά από 3.608 πόντους στην πρώτη εκτέλεση και πέφτει στους 2.843 πόντους μόλις στη δεύτερη εκτέλεση. Αυτή είναι μια τεράστια πτώση επιδόσεων μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Μέχρι την 20ή εκτέλεση, η GPU του 15 Pro Max πέφτει στους 2.681 πόντους.

Ενώ η απόδοση της GPU του Samsung Galaxy S23 Ultra μειώθηκε κατά ~28% μετά από 20 εκτελέσεις του τεστ γραφικών, η απόδοση της GPU του iPhone 15 Pro Max μειώθηκε κατά 22% μετά από μία μόνο εκτέλεση του τεστ και παρουσίασε συνολική πτώση λίγο μικρότερη από 28% στις 20 δοκιμές.

Η απόδοση του flagship smartphone της Samsung μειώθηκε σταδιακά, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν ξαφνική πτώση της απόδοσης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες θα παρατηρήσουν πιθανότατα μια δραστική πτώση των επιδόσεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στο κορυφαίο μοντέλο της Apple.

https://youtu.be/TnrIMpFVT8s?t=951

Αρκετές δοκιμές αποκαλύπτουν επίσης ότι το iPhone 15 Pro Max ζεσταίνεται αρκετά κατά τη διάρκεια παιχνιδιού ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Φαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι το A17 Pro είναι ένα 3nm chip που κατασκευάζεται με την τελευταία διαδικασία της TSMC, δεν είναι πολύ αποδοτικό στην κατανάλωση ενέργειας και ανεβάζει θερμοκρασίες.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max δεν διαθέτει κατάλληλο σύστημα απαγωγής θερμότητας. Συγκριτικά, το Samsung Galaxy S23 Ultra διαθέτει ένα αξιοπρεπώς μεγάλο σύστημα θαλάμου ατμών για την ψύξη του επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.