Η πρόσφατη ενημέρωση iOS 17.3 της Apple εισήγαγε τη λειτουργία Stolen Device Protection, με στόχο την καταπολέμηση της κλοπής των iPhone. Ωστόσο, προέκυψε ένα σημαντικό ελάττωμα, που θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητά της λειτουργίας.

Αναφορές ερευνών ανέδειξαν την έξαρση της κλοπής iPhone. Η Apple απάντησε με το Stolen Device Protection. Αυτή η λειτουργία επιβάλλει βιομετρική πιστοποίηση ταυτότητας και καθυστέρηση ασφαλείας μιας ώρας πριν από την πραγματοποίηση κρίσιμων αλλαγών ασφαλείας, με σκοπό να δώσει στους χρήστες χρόνο να αντιδράσουν σε περίπτωση κλοπής της συσκευής τους.

Παρά τις διασφαλίσεις αυτές, υπάρχει ένα παραθυράκι. Όταν ένας χρήστης βρίσκεται σε μια οικεία τοποθεσία με ενεργοποιημένο το Significant Locations – όπως το σπίτι ή η εργασία – τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας παρακάμπτονται. Αυτή η παράλειψη εκθέτει ενδεχομένως τους χρήστες σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε μέρη που συχνάζουν τακτικά.

Η έλλειψη ελέγχου του καθορισμού οικείων τοποθεσιών δημιουργεί ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των χρηστών iPhone. Αν και η επερχόμενη ενημέρωση iOS 17.4 υπόσχεται βελτιώσεις, και στο Stolen Device Protection, οι χρήστες μπορούν επί του παρόντος να μετριάσουν τον κίνδυνο απενεργοποιώντας εντελώς το Significant Locations από τις ρυθμίσεις.

Καθώς η Apple εργάζεται για την αντιμετώπιση αυτού του ελαττώματος, οι χρήστες πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση. Εμείς, προτείνουμε να απενεργοποιήσετε προς το παρόν το Significant Locations, όσο χρήσιμο και αν είναι ως χαρακτηριστικό – Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Υπηρεσίες τοποθεσίας > Υπηρεσίες συστήματος > Σημαντικές τοποθεσίες. Πριν την απενεργοποίηση, καλό είναι να διαγράψετε και όσες έχει αποθηκεύσει ήδη το λειτουργικό πατώντας “Εκκαθάριση ιστορικού”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.