Η Apple λάνσαρε τις αρχικές beta των iOS 17.4 και iPadOS 17.4, οι οποίες ενσωματώνουν κυρίως αλλαγές που αφορούν τους Ευρωπαίους χρήστες και τη συμμόρφωση του λογισμικού στον νόμο για τις ψηφιακές αγορές. Εκτός αυτών, υπάρχουν μικρότερες, αλλά σημαντικές προσθήκες και αλλαγές, τις οποίες θα λάβουν όλοι οι χρήστες παγκοσμίως.

Για τους χρήστες της ΕΕ, τα iOS 17.4 και iPadOS 17.4 εισάγουν σημαντικές αλλαγές στο App Store και τη διανομή εφαρμογών. Ανταποκρινόμενη στους κανονισμούς της ΕΕ, η Apple επιτρέπει πλέον στους προγραμματιστές εφαρμογών να προσφέρουν στην περιοχή εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών ή να διανέμουν τις εφαρμογές τους μέσω εναλλακτικών καναλιών.

Αυτό συνεπάγεται και μια ανανεωμένη δομή τελών, με τους προγραμματιστές στο πλαίσιο του νέου συστήματος να πληρώνουν μια τυπική αμοιβή 0,50 ευρώ ανά χρήστη ετησίως, ενώ απαλλάσσονται μόνο το πρώτο εκατομμύριο λήψεις. Οι εφαρμογές που διανέμονται μέσω των εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών δεν επιβαρύνονται με προμήθεια, ενώ εκείνες στο App Store θα έχουν μειωμένη προμήθεια 17% ή 10%, ανάλογα με συγκεκριμένα κριτήρια.

Επιπλέον, οι χρήστες στην ΕΕ αποκτούν τη δυνατότητα να ορίσουν το εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών που προτιμούν ως προεπιλεγμένο και να κάνουν sideload. Παράλληλα, τα iOS 17.4 και iPadOS 17.4 φέρνουν τη δυνατότητα οι εφαρμογές να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής. Ωστόσο, όσοι προγραμματιστές επιλέγουν το App Store κερδίζουν 3% έκπτωση στις σχετικές αμοιβές. Βέβαια, όσοι δεν χρησιμοποιούν το κατάστημα τις Apple για τις εντός της εφαρμογής αγορές δεν χρειάζεται καν να πληρώνουν προμήθεια.

Το iOS 17.4 εισάγει επίσης τη δυνατότητα οι χρήστες της ΕΕ να επιλέγουν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης από μια επιμελημένη λίστα κατά την εκκίνηση του Safari, διευρύνοντας τις επιλογές που παρέχει το λογισμικό και προσφέρει πιο ευέλικτη εμπειρία χρήστη. Επιπλέον, οι third-party εφαρμογές πληρωμών και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποκτούν πρόσβαση στο NFC chip των iPhone, επιτρέποντας τις ανέπαφες πληρωμές απευθείας μέσω της συσκευής.

Όσον αφορά τις “παγκόσμιες” βελτιώσεις, προσθήκες, και αναβαθμίσεις, οι υπηρεσίες cloud gaming, όπως το Xbox Cloud Gaming και το Nvidia GeForce NOW, επιτρέπονται πλέον ως αυτόνομες εφαρμογές στο App Store, σηματοδοτώντας μια απόκλιση από τους προηγούμενους περιορισμούς που είχε θέσει η Apple.

Αυτές οι αλλαγές των iOS 17.4 και iPadOS 17.4, μαζί με τους νέους χαρακτήρες emoji, τις βελτιωμένες δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων της Siri, τις ανανεωμένες εφαρμογές Podcasts και Μουσική, τη διευρυμένη γραμμή URL του Safari, και τη βελτιωμένη προστασία κλεμμένων συσκευών, υπόσχονται μια πιο εμπλουτισμένη και ευέλικτη εμπειρία χρήσης σε όλο το οικοσύστημα iOS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.