H Google βρίσκεται αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ασφάλειας του Android για να μπορέσει κάποια στιγμή να κλείσει τη μεγάλη απόσταση που υπάρχει από την Apple. Το Play Store διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο σε αυτό και πλέον βρίσκεται σε φάση σημαντικών αλλαγών καθώς εκατομμύρια apps διαγράφονται, ενώ και το Play Protect ελέγχει τις εφαρμογές που εγκαθίστανται και ενημερώνονται εκτός Play Store.

Απεριόριστα GB για 1 χρόνο με 9 ευρώ το μήνα για όλους!

To Play Store app πλέον εστιάζει στο να διώξει από το κατάστημά του τα χαμηλής ποιότητας apps και αυτά υψηλού κινδύνου όπως χαρακτηρίζονται τα οποία εμφανίζουν malware ή διαφημίσεις. Σε συνεργασία μάλιστα με το νέο live threat detection feature του Android 15, το λειτουργικό θα μπορεί αυτόματα να βάζει σε καραντίνα εφαρμογές που παρουσιάζουν επιβλαβή συμπεριφορά.

Η Kaspersky όμως από την μεριά της επισημαίνει ότι πλήθος δωρεάν εφαρμογών κυκλοφορούν στο Play Store και εμφανίζονται κυρίως ως δωρεάν VPN apps ωστόσο ήταν malware. Υπάρχει μια ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για VPN apps αναφέρει η Kaspersky. Οι χρήστες τείνουν να πιστεύουν ότι αν βρουν ένα δωρεάν VPN app σε ένα επίσημο store όπως το Google Play, πιστεύουν ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν δωρεάν. Ωστόσο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια παγίδα.

Όλο το Cosmote What’s UP τα έχει πλέον όλα απεριόριστα μέχρι τέλος του 2024!

Συγκεκριμένα το Top10Vpn αναφέρει ότι ακόμη και τα 30 πιο δημοφιλή επί πληρωμή VPN apps στο Google Play Store παρουσιάζουν κάποιου είδους σκιώδους συμπεριφορά. Τα ευρήματα του Top10VPN είναι τα εξής:

  • 3 VPNs από αυτά που εξετάστηκαν βάζουν την ιδιωτικότητα των χρηστών σε κίνδυνο, είτε μέσω του ad tracking είτε κακών πρακτικών στην αρχιτεκτονική τους
  • 16 VPNs διαρρέουν δεδομένα χρηστών
  • 15 VPNs εκθέτουν τη χρήση VPN εξαιτίας της έλλειψης SNI κρυπτογράφησης
  • 7 VPNs διαρρέουν DNS requests
  • 7 VPNs θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των χρηστών επειδή δεν έχουν τους δικούς τους DNS servers
  • 7 VPNs δεν χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση του TLS,
  • Πάνω από το 27% των VPNs που εξετάστηκαν δεν χρησιμοποιούν την πιο ισχυρή κρυπτογράφηση που υπάρχει.
  • 9 VPNs παρουσιάζουν αστάθεια στο tunnel που δημιουργούν
  • 6 VPNs απαιτούν άδειες υψηλού ρίσκου, όπως τοποθεσία, κάμερα κ.α.
  • 4 VPNs χρησιμοποιούν κάμερες, μικρόφωνο και GPS χωρίς να δικαιολογείται
  • 7 VPNs ενσωματώνουν tracking code από διαφημιστές και brokers δεδομένων.

Όπως κατάλαβες εγκατέστησε μόνο επί πληρωμή VPNs του Play Store και βεβαιώσου ότι το Play Protect είναι ενεργό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είστε οι καλύτεροι σε όλες τις ενημερώσεις σε όλα τα θέματα συγχαρητήρια!!!! Ευχαριστώ για αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες με εκτίμηση Ιωναθαν Τσιακαρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.