Οι επιστήμονες σε μια δραματική προειδοποίησή τους αναφέρουν ότι η NASA θα μπορούσε να καταστρέψει τη Σελήνη, εάν η διαστημική εταιρεία συνεχίσει τα τρέχοντα σχέδιά της. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ξεκίνησε ένα σχέδιο αποστολής από την εταιρεία Celestis, με στόχο τη δημιουργία ενός μνημείου στο διάστημα, που θα περιλαμβάνει απομεινάρια της καύσης σημαντικών θανόντων προσώπων, όπως πρώην προέδρων των ΗΠΑ.

Παράλληλα και η αποστολή της Astrobotic δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, καθώς παλεύει να μην συντριβεί, μετά από πρόβλημα με διαρροή καυσίμων. Ωστόσο, τόσο η διαστημική υπηρεσία όπως και διάφοροι αστρονόμοι έχουν προειδοποιηθεί από έγκριτους επιστήμονες για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της εκμετάλλευσης των πόρων της Σελήνης, καθώς συνεχίζεται τόσο η αποστολή Astrobotic όσο και εκείνη για το μνημείο των θανόντων.

Ο Martin Elvis, από το Κέντρο Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι το θέμα έχει γίνει επείγον. Πρέπει να δράσουμε τώρα, διότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα θα δώσουν τον τόνο για τη μελλοντική μας συμπεριφορά στο φεγγάρι.

Οι αστρονόμοι ανησυχούν ότι η βιασύνη για την εκμετάλλευση της Σελήνης θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές σε ζωτικής σημασίας επιστημονικές τοποθεσίες όπως οι κρατήρες.

Ο αστρονόμος καθηγητής Richard Green, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανέφερε: Δεν προσπαθούμε να εμποδίσουμε την κατασκευή σεληνιακών βάσεων. Ωστόσο, υπάρχουν τοποθεσίες στη σελήνη, που είναι ιδιαίτερα πολύτιμες επιστημονικά. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πού θα χτίσουμε τις μελλοντικές βάσεις μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.