Η Xiaomi έκανε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας την αναβάθμιση των νεότερων flagship smartphones της ώστε να υποστηρίζουν Wi-Fi 7. Αυτή η αναβάθμιση, η οποία αφορά τα Xiaomi MIX Fold 3, τη σειρά Xiaomi 14 και το Xiaomi 13, υπόσχεται στους χρήστες ένα εντελώς νέο επίπεδο εμπειρίας συνδεσιμότητας.

Το Wi-Fi 7, γνωστό και ως IEEE 802.11be – Extremely High Throughput, είναι η επόμενη γενιά προτύπων Wi-Fi. Βασίζεται στα θεμέλια του Wi-Fi 6 και εισάγει αρκετές βασικές βελτιώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν εύρος ζώνης 320 MHz, 4096-QAM, Multi-RU, λειτουργία πολλαπλών συνδέσεων και συνεργασία πολλαπλών σημείων πρόσβασης (Multi-AP). Με αυτές τις βελτιώσεις, το Wi-Fi 7 παρέχει υψηλότερους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων και μειωμένη καθυστέρηση σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Wi-Fi 7, που θα απολαμβάνουν και οι χρήστες των Xiaomi flagship, είναι ο ρυθμός μετάδοσης έως και 23Gbps, ο οποίος είναι περίπου τριπλάσιος από αυτόν του Wi-Fi 6. Αυτή η σημαντική αύξηση της ταχύτητας ανοίγει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, από την απρόσκοπτη ροή περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας έως το online gaming χωρίς καθυστερήσεις, και άλλες εργασίες που απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης.

Ωστόσο, η αναβάθμιση για το Wi-Fi 7 δεν αφορά μόνο την ταχύτητα. Η Xiaomi τονίζει ότι αντιπροσωπεύει ένα ολιστικό άλμα εμπειρίας. Η τεχνολογία εισάγει δυνατότητες πολλαπλών συνδέσεων, δυναμική βελτιστοποίηση, χαμηλότερη καθυστέρηση και ισχυρότερα μέτρα κατά των παρεμβολών. Αυτές οι βελτιώσεις παρέχουν στους χρήστες μια πιο ισχυρή και αποτελεσματική εμπειρία Wi-Fi.

Επιπλέον, η αναβάθμιση για το Wi-Fi 7 επεκτείνεται πέρα από τις ναυαρχίδες της Xiaomi. Τα router της εταιρείας λαμβάνουν επίσης ενημερώσεις υλικολογισμικού για να ενσωματώσουν τα χαρακτηριστικά του Wi-Fi 7. Το Xiaomi 10 Gigabit και το BE7000 Wi-Fi 7 έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, με την έκδοση 1.1.6 να είναι πλέον διαθέσιμη για το 10 Gigabit.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.