Η Qualcomm ανακοίνωσε την άφιξη της σειράς Wi-Fi 7 Networking Pro – μια σειρά Wi-Fi chip για access points επιχειρήσεων, premium οικιακα router, και προηγμένα συστήματα mesh, τα οποία προσφέρουν συνδεσιμότητα quad-band έως και 33Gbps σε 16 streams, πιο σταθερή σύνδεση, και ελαχιστοποιημένες παρεμβολές. Οι τέσσερις πλατφόρμες αυτής της σειράς υποστηρίζουν πολύ ευρύτερα κανάλια 320MHz σε φάσματα 2.4 GHz, 5Hz, και 6GHz.

Φαίνεται ότι το Wi-Fi 6/6E έκανε ντεμπούτο μόλις χθες, και ενώ εγκρίθηκε το 2019 και το 2020, οι εταιρείες ήδη πυροβολούν για το πρότυπο επόμενης γενιάς, που ονομάστηκε από το IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) 802.11be. Εν συντομία, θα φέρει το Multi-Link Operation (MLO) για τη χρήση πολλαπλών ραδιοζεύξεων σε διαφορετικές συχνότητες καναλιών. Υπάρχει επίσης το Adaptive Interface Puncturing (AIP) που απορρίπτει τις υποδοχές του φάσματος που είναι πολύ συμφορημένες.

Qualcomm Wi-Fi 7 Networking Pro

Όλες αυτές οι τεχνολογίες, που εισήγαγε η Qualcomm στη σειρά Wi-Fi 7 Networking Pro, θα επιτρέψουν ακόμη πιο γρήγορες και πιο σταθερές ταχύτητες σε χώρους όπως τα γήπεδα. Ο Nick Kucharewski, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ασύρματης Υποδομής και Δικτύωσης στην εταιρεία του Σαν Ντιέγκο, είπε ότι το Wi-Fi 7 και το Wi-Fi 6 θα μπορούν να συνυπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς οι αγορές «ωριμάζουν και εξελίσσονται».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ η Qualcomm ανοίγει το δρόμο για το επόμενο πρότυπο Wi-Fi, οι προσδοκίες είναι ότι δεν θα πιστοποιηθεί πριν από το 2024, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη πριν τη μαζική υιοθέτηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.