Σε αυτό το άρθρο αναφέρουμε συνοπτικά τις διαφορές SIM, eSIM, iSIM. To Subscriber Identification Module (SIM) είναι αυτό που απαιτείται για να συνδεθεί το smartphone σου σε ένα δίκτυο κινητής. Υπάρχουν τρία είδη SIM, η SIM, eSIM και η iSIM.

SIM

Η SIM είναι η γνωστή σε όλους μας φυσική κάρτα η οποία στη πάροδο του χρόνου μικραίνει σε μέγεθος, από τη Mini-SIM στη Micro και στη Nano. Στη πράξη δεν έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, πέρα από το γεγονός ότι μπορείς εύκολα να την αφαιρέσεις και να την τοποθετήσεις σε κάποια άλλη συσκευή. Το μειονέκτημά της, καταλαμβάνει χώρο και δεδομένου ότι τα σύγχρονα smartphones γίνονται όλο και πιο λεπτά σε συνδυασμό μάλιστα με την ανάγκη για μεγαλύτερες μπαταρίες και κάμερες, κάθε mm χώρου είναι πολύτιμο.

Απαιτείται μάλιστα και η παρέμβαση του παρόχου για οποιαδήποτε αλλαγή θελήσεις να κάνεις. Μια eSIM αντίθετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε υποστηριζόμενο smartphone και να ενεργοποιηθεί μέσω του τηλεφώνου, χωρίς τη μεσολάβηση του παρόχου.

eSIM

Το κύριο πλεονέκτημα σε σχέση με μια SIM κάρτα είναι η μείωση του μεγέθους. Αν και η Nano είναι ήδη μικρή, η eSIM είναι ακόμη μικρότερη, κατά τρεις φορές περίπου. Κάτι τέτοιο δίνει στους κατασκευαστές τη δυνατότητα να χωρέσουν ακόμη μεγαλύτερο camera module ή μπαταρία. Αυξάνουν εκθετικά την αντοχή των συσκευών σε εξωτερικά στοιχεία. Επίσης επιτρέπουν την ύπαρξη dual SIM smartphones, όχι ότι δεν υπήρχαν, αλλά πλέον με την εκθετική άνοδο της χρήσης eSIM,τα smartphones με δυο SIM slots μειώνονται συνεχώς.

iSIM

Η iSIM έχοντας αναπτυχθεί από την ARM και ανακοινωθεί το 2018, ο πρωταρχικός της στόχος ήταν για συσκευές Internet of Things. Οι iSIMs δεν αποτελούν ξεχωριστό φυσικό chip εντός της συσκευής, αντίθετα βρίσκονται τοποθετημένες εντός του cellular module. Να σημειωθεί όμως ότι είναι νέα τεχνολογία, η οποία δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη από την GMSA.

Το κύριο πλεονέκτημα είναι η ασφάλεια. Είναι σημαντικά πιο ασφαλείς από τις eSIMs, βρίσκονται ενσωματωμένες στο SoC. Οι συσκευές που την υποστηρίζουν είναι λίγες όπως και οι πάροχοι. Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα, ο Snapdragon 8 Gen 1 ήταν το πρώτο SoC που υποστήριζε την iSIM τεχνολογία.

Τέλος η SIM στο iPhone

Η Vodafone ανακοινώνει επίσημα την Eco-SIM: Οι νέες κάρτες SIM της εταιρείας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.