Η σύνδεση ενός Google λογαριασμού στο κινητό σου είναι μια διαδικασία που ακολουθείς όταν ρυθμίζεις ένα νέο Android smartphone. Και είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις προκειμένου να ξεκινήσουν να επανέρχονται στο smartphone σου οι πληροφορίες σου, οι προτιμήσεις σου αλλά ακόμη και ορισμένα δεδομένων εφαρμογών. Η Google συγχρονίζει τις επαφές που είναι αποθηκευμένες στο λογαριασμό σου σαν μέρος αυτής της διαδικασία μέσω του Google Contacts app.

Ωστόσο όμως υπάρχει μια αλλαγή στη συμπεριφορά των ρυθμίσεων συγχρονισμού, που κάνει ορισμένες επαφές να αφαιρούνται αν απενεργοποιήσεις αργότερα τον συγχρονισμό. Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, όταν οι χρήστες απενεργοποιούσαν το συγχρονισμό των επαφών, οι λογαριασμοί Google θα σταματούσαν την ενημέρωση της εν λόγω λίστας μέσω του cloud μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών σου.

Ωστόσο, μετά το May 2023 Google Play System Update, η συμπεριφορά αλλάζει, και οι επαφές που έχουν προηγουμένως συγχρονιστεί, θα αφαιρεθούν από τη συσκευή όταν ο συγχρονισμός είναι απενεργοποιημένος.

Εν ολίγοις, η απενεργοποίηση του συγχρονισμού πλέον θα αφαιρέσει τις επαφές που είχαν συγχρονιστεί στο Android smartphone σου. Η αλλαγή στη συμπεριφορά αυτή φαντάζει σαν να έγινε για να καταστήσει εφικτό να διατηρηθούν δυο ξεχωριστές λίστες επαφών σε διαφορετικά τηλέφωνα που μοιράζονται τον ίδιο λογαριασμό.

Ωστόσο, θα είναι πρόβλημα για εκείνους που θα δουν τις επαφές να εξαφανίζονται αν απενεργοποιήσουν τον συγχρονισμό κατά λάθος. Σε αυτή τη περίπτωση, απλά θα πρέπει να ενεργοποιήσεις πάλι τον συγχρονισμό. Μην πανικοβληθείς, καθώς οι επαφές είναι ακόμη ασφαλείς στο cloud.

COSMOTE CHRONOS: Μία καινοτόμος εφαρμογή στη διάθεση του Πολιτισμού

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πάει ένας χρόνος που παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι! σε ανύποπτο χρόνο μου διαγράφει από 3 ως 400 επαφές από το τηλέφωνο και τις βάζει στα διαγεγραμμένα. (ομολογουμένως, έχω πολλές επαφές στη δίγραμμη συσκευή μου). έχω φτάσει να βάζω υπενθύμιση μια φορά το μήνα, να κοιτάω στα διαγεγραμμένα και να τις επαναφέρω! κατάντια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.