Μέχρι σιδηρόδρομο θέλουν να κατασκευάσουν οι ΗΠΑ στο Φεγγάρι με στόχο την υποστήριξη των αστροναυτών που θα ζουν εκεί για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Με αυτή τη συσκευή ίσως επιτέλους κάνουμε ταξίδι στο χρόνο!

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, η DARPA ανέθεσε στην αμερικανική εταιρεία αεροδιαστημικής και αμυντικής τεχνολογίας Northrop Grumman να αναπτύξει μια ιδέα για έναν σεληνιακό σιδηρόδρομο. Εάν υλοποιηθεί, ο σιδηρόδρομος αυτός θα μπορούσε να μεταφέρει ανθρώπους, προμήθειες και εμπορικά φορτία στο φεγγάρι, ανέφερε η Northrop Grumman σε ανακοίνωσή της. Η εταιρεία δεν θα σχεδιάσει τον σιδηρόδρομο αλλά θα υπολογίσει αν η κατασκευή του είναι εφικτή.

Αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η Σελήνη είναι μικρή σε έκταση, στην πραγματικότητα η επιφάνειά της ισοδυναμεί με εκείνη της Αφρικής. Σε μια τέτοια έκταση, ακόμη και μια περιορισμένη παρουσία θα απαιτούσε κάποιου είδους σύστημα μεταφορών για τη σύνδεση των διαφόρων φυλακίων και δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το Business Insider, το φουτουριστικό αυτό τρένο θα έδινε επίσης λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Σελήνης – τη σκόνη. Η σεληνιακή σκόνη είναι εξαιρετικά λειαντική και διαβρωτική. Εξαιτίας της παντελούς έλλειψης νερού, προσκολλάται στις διαστημικές στολές και τον εξοπλισμό, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Η NASA είχε ερευνήσει προηγουμένως μια ιδέα για ένα τρένο μαγνητικής αιώρησης που ονομαζόταν FLOAT. Η μελέτη της διαπίστωσε ότι η ιδέα ήταν εφικτή, αλλά απαιτούσε περαιτέρω έρευνα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Northrop Grumman σκοπεύει να διερευνήσει την ιδέα ιδέα ή να βρει κάτι άλλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.