Έχεις φανταστεί να μπορούσες να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο για να επισκεφθείς κάποιο αγαπημένο πρόσωπο; Ακριβώς αυτή η επιθυμία, έκανε τον καθηγητή Ron Mallet να βάλει ως σκοπό της ζωής του να δημιουργήσει μια συσκευή που θα επιτρέπει ταξίδι στο χρόνο. Μετά από ολόκληρα χρόνια ερευνών ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια επαναστατική εξίσωση που θα επιτρέψει το ταξίδι.

Η επιθυμία του γεννήθηκε από μικρή κιόλας ηλικία, θέλοντας να επισκεφθεί τον πατέρα του που τον είχε χάσει.Μετά από δεκαετίες ερευνών σε μαύρες τρύπες και τις θεωρίες του Einstein οδήγησαν στη περίφημη εξίσωση.

Ο Mallett φαντάζεται μια μηχανή του χρόνου που επικεντρώνεται σε αυτό που αποκαλεί “μια έντονη και συνεχή περιστρεφόμενη δέσμη φωτός” που θα χειραγωγεί τη βαρύτητα. Η συσκευή του θα χρησιμοποιούσε έναν δακτύλιο λέιζερ για να μιμηθεί τα φαινόμενα παραμόρφωσης του χωροχρόνου μιας μαύρης τρύπας.

Ας πούμε ότι έχετε μπροστά σας ένα φλιτζάνι καφέ. Αρχίστε να ανακατεύετε τον καφέ με το κουτάλι. Αρχίζει να περιστρέφεται, σωστά; Αυτό κάνει μια περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα εξηγεί ο Mallett. Στη θεωρία του Einstein ο χώρος και ο χρόνος σχετίζονται μεταξύ τους. Γι’ αυτό και ονομάζεται χωροχρόνος. Έτσι, όταν η μαύρη τρύπα περιστρέφεται, στην πραγματικότητα προκαλεί τη μετατόπιση του χρόνου. Τελικά, μια περιστρεφόμενη δέσμη φώτων λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος χρονομηχανής και να προκαλέσει μια χρονική στρέβλωση που θα μας επιτρέψει να πάμε πίσω στο παρελθόν, επισημαίνει ο ίδιος.

Ωστόσο, τα εμπόδια αρχίζουν και προβάλλουν. Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος αναφέρει, μια τέτοια μηχανή θα απαιτούσε γαλαξιακές ποσότητες ενέργειας για την τροφοδοσία, επίπεδα ενέργειας που υπερβαίνουν κατά πολύ τις σημερινές δυνατότητες. Επιπλέον, υπάρχει ένας σημαντικός περιορισμός. Μπορείς να πας πίσω με τη μηχανή αυτή στο χρόνο, αλλά θα μπορείς να πας μέχρι εκεί που ξεκίνησε η μηχανή αυτή να υπάρχει.

O χωροχρόνος, είναι μια έννοια που μοιάζει τόσο απέραντη και πολύπλοκη όσο και το ίδιο το σύμπαν, αποτελεί όμως τη ραχοκοκαλιά της κοσμικής μας κατανόησης.

Στον πυρήνα της, συνδυάζει τις διαστάσεις του χώρου και του χρόνου σε ένα ενιαίο τετραδιάστατο συνεχές. Αυτή η αλληλένδετη φύση του χώρου και του χρόνου στηρίζει τα πάντα, από την κίνηση των πλανητών μέχρι τη ροή του ίδιου του χρόνου. Υπό αυτή την έννοια, η μηχανή του χρόνου είναι σαν μια υπηρεσία μηνυμάτων μονής κατεύθυνσης προς το παρελθόν. Δεν μπορείτε να ταξιδέψετε σε ένα σημείο πριν από την ύπαρξη της μηχανής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να τη δοκιμασουμε τη συσκευη στον Μητσοτακη. Που ξέρετε, μπορεί να τον κρατήσει η μαυρη τρυπα μεσα και να γλυτωσουμε

  2. Δηλαδή ακόμα και σε ένα τέτοιο site θα έχουμε σχόλια από trolls και αντιπολιτευόμενους; Ρε παιδιά, τόσες άλλες σελίδες υπάρχουν για τα σχόλιά σας. Ανοίξτε εκείνες και ξεχάστε την ύπαρξη αυτής!!!

  3. Ευτυχως που υπαρχουμε εμεις τα τρολσ εδω ( προηγουμενο σχολιο με το μητσοτακη ). Αλλοιως θα εκλαιγε η επισκεψιμοτητα με μαυρο δακρυ εδω μεσα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.