Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατάφερε να βρει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για να συνεχιστεί η επιδότηση της ζήτησης για συνδέσεις FTTH, σύμφωνα με δημοσίευμα του naftemporiki.gr.

 Από τη δράση δράση Super Fast Broadband (SFBB) έχουν επωφεληθεί μέχρι στιγμής 138.000 συνδρομητές και το ποσό που είχε διατεθεί αρχικά άγγιζε τα 50 εκ. ευρώ. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι προς το παρόν η ιστοσελίδα δεν έχει ανοίξει για να δεχθεί νέες αιτήσεις.

Η επιδότηση-κουπόνι, θα είναι στα 360 ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όσο είναι δηλαδή τα τέλη εγκατάστασης και τα μηνιαία τέλη για 2 χρόνια.

Το SFBB έρχεται να να αυξήσει την διείσδυση των FTTH συνδέσεων στην ελληνική αγορά, ενώ μέχρι τώρα έχουν επωφεληθεί 128.000 συνδρομητές. Τα 10 έξτρα εκατομμύρια έρχονται να προστεθούν στα 50 εκατομμύρια που είχαν επενδυθεί σε αυτή την κίνηση μέχρι σήμερα.

Ο στόχος είναι να περάσουμε και σε ένα SFBB 2, με νέα χρηματοδότηση ύψουν 50 εκατ. ευρώ, κάτι που εξετάζεται, καθώς εμπίπτει στις κρατικές ενισχύσεις που δεν μπορούν να επαναλαμβάνονται.

Παράλληλα εξετάζεται και η επιδότηση για δοκιμένη καλωδίωση σε κτήρια, ώστε να είναι πιο αποδοτική η εγκατάσταση και αξιοποίηση της οπτικής ίνας σε κάθε κτήριο.

Η ενέργεια για την δομημένη καλωδίωση,  έχει περιληφθεί στην δράση Fiber Readiness, του Ταμείου Ανάκαμψης, με συνολικό προϋπολογισμό στα 162,8 εκατ. ευρώ. Όμως και αυτή εμπίπτει στις κρατικές ενισχύσεις, οπότε ερευνάται η δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες smart καλωδιώσεις.

Έκπτωση Παγίου με Αγορά Συσκευής με Δόσεις : Οι όροι στη Cosmote

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.