Η FiberGrid, η εταiρεία στην οποία ανήκει το FTTH που αναπτύσσει η ΔΕΗ, απέστειλε σε όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους επιστολή – πρόσκληση προκειμένου να αξιοποιήσουν το δίκτυο για την παροχή υπηρεσιών. Αποδέκτες της επιστολής ήταν οι εταιρείες ΟTE, Nova, Vodafone και Inalan.

Σύμφωνα με την επιστολή, η πιλοτική χρήση του δικτύου FTTH της FiberGrid αφορά την αξιοποίηση του δικτύου οπτικών ινών που έχει αναπτύξει η εταιρεία σε οκτώ δήμους της Αττικής. Η προσφορά αφορά τόσο τη μίσθωση σκοτεινής οπτικής ίνας, πάνω στην οποία ο πάροχος θα αναπτύξει τη δική του υπηρεσία, όσο και την παροχή υπηρεσίας bitstream μέσω οπτικής ίνας, στην οποία ο πάροχος θα προσφέρει ταχύτητες που φθάνουν τα 2.5Gbps.

Viber: Κράτα μακριά του spammers και τους ενοχλητικούς με τη νέα αυτή λειτουργία

Για την Fibergrid είναι το πρώτο βήμα για να φθάσει τα 10Gbps μέσα στα επόμενα 2.3 χρόνια. Η δωρεάν πιλοτική χρήση αφορά περίπου εν δυνάμει 150.000 χρήστες και θα διαρκέσει κάποιους μήνες. Στόχος της FiberGrid είναι ν’ αρχίσει την εμπορική εκμετάλλευση του δικτύου της μέσα στο δ’ τρίμηνο του έτους, όταν οι εν δυνάμει χρήστες του δικτύου θα φτάσουν τις 500.000. Η εταιρεία αναπτύσσει πυρετωδώς το δίκτυο, τόσο σε δήμους της Αττικής (Κηφισιά, Ηλιούπολη κ.λπ.), όσο και εκτός Αθηνών, με έμφαση τα μεγάλα αστικά κέντρα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.λπ.).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρόταση αφορά τη χονδρική, ωστόσο παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι αργά η γρήγορα θα εισέλθει και στη λιανική αγορά, είτε με συνεργασία με κάποια εταιρεία του εξωτερικού, είτε μέσω εξαγοράς Ελληνικής εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.