Skip to content

Σε λειτουργία το FTTH της ΔΕΗ από Ote, Nova, Vodafone, Inalan- Οι περιοχές

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
ΔΕΗ FiberGrid dei

Η FiberGrid, η εταiρεία στην οποία ανήκει το FTTH που αναπτύσσει η ΔΕΗ, απέστειλε σε όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους επιστολή – πρόσκληση προκειμένου να αξιοποιήσουν το δίκτυο για την παροχή υπηρεσιών. Αποδέκτες της επιστολής ήταν οι εταιρείες ΟTE, Nova, Vodafone και Inalan.

Σύμφωνα με την επιστολή, η πιλοτική χρήση του δικτύου FTTH της FiberGrid αφορά την αξιοποίηση του δικτύου οπτικών ινών που έχει αναπτύξει η εταιρεία σε οκτώ δήμους της Αττικής. Η προσφορά αφορά τόσο τη μίσθωση σκοτεινής οπτικής ίνας, πάνω στην οποία ο πάροχος θα αναπτύξει τη δική του υπηρεσία, όσο και την παροχή υπηρεσίας bitstream μέσω οπτικής ίνας, στην οποία ο πάροχος θα προσφέρει ταχύτητες που φθάνουν τα 2.5Gbps.

Viber: Κράτα μακριά του spammers και τους ενοχλητικούς με τη νέα αυτή λειτουργία

Για την Fibergrid είναι το πρώτο βήμα για να φθάσει τα 10Gbps μέσα στα επόμενα 2.3 χρόνια. Η δωρεάν πιλοτική χρήση αφορά περίπου εν δυνάμει 150.000 χρήστες και θα διαρκέσει κάποιους μήνες. Στόχος της FiberGrid είναι ν’ αρχίσει την εμπορική εκμετάλλευση του δικτύου της μέσα στο δ’ τρίμηνο του έτους, όταν οι εν δυνάμει χρήστες του δικτύου θα φτάσουν τις 500.000. Η εταιρεία αναπτύσσει πυρετωδώς το δίκτυο, τόσο σε δήμους της Αττικής (Κηφισιά, Ηλιούπολη κ.λπ.), όσο και εκτός Αθηνών, με έμφαση τα μεγάλα αστικά κέντρα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.λπ.).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρόταση αφορά τη χονδρική, ωστόσο παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι αργά η γρήγορα θα εισέλθει και στη λιανική αγορά, είτε με συνεργασία με κάποια εταιρεία του εξωτερικού, είτε μέσω εξαγοράς Ελληνικής εταιρείας.

Πηγή: powergame

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.