Ξεκίνησαν να κατασκευάζουν το μεγαλύτερο τρισδιάστατα εκτυπωμένο κτίριο της Ευρώπης και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το έργο θα διαρκέσει μόνο μερικές ημέρες ή περίπου 140 ώρες.

Για να κατασκευάσει το μεγαλύτερο τρισδιάστατα εκτυπωμένο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, η Heidelberg Materials χρησιμοποιεί ένα μοναδικό υλικό τρισδιάστατης εκτύπωσης σκυροδέματος. Το κτίριο θα χρησιμεύσει ως data center και η κατασκευή του έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Ιουλίου του 2023.

Σύμφωνα με τον Hans-Joerg Kraus, τον δημιουργό του έργου για το τρισδιάστατα εκτυπωμένο κτίριο στη Χαϊδελβέργη, η κατασκευή του κτιρίου μήκους 55 μέτρων, πλάτους 11 μέτρων και ύψους 9 μέτρων θα ολοκληρωθεί σε μόλις 140 ώρες εργασίας και είναι πιθανό στο μέλλον να απαιτείται μόνο ένα άτομο για την επίβλεψη του εργοταξίου.

Το υλικό της Heidelberg Materials είναι το i.tech 3D, ένα 100% ανακυκλώσιμο υλικό. Η χρήση αυτού του υλικού προσφέρει αυξημένη ελευθερία σχεδιασμού και επιτρέπει έως και 70% λιγότερη χρήση υλικών, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την ασφαλή εργασία στο εργοτάξιο. Έχει επίσης μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με το παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο τσιμέντο Portland.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εξέλιξη της τρισδιάστατης εκτύπωσης κτιρίων, η εταιρεία εξέφρασε την πεποίθησή της για το λαμπρό μέλλον αυτής της τεχνολογίας, αν και αποδέχθηκε ότι δεν θα είναι όλα τα κατασκευαστικά έργα κατάλληλα για τρισδιάστατη εκτύπωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαιτούν ειδικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να επιτευχθούν με συμβατικά μέσα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.