Η παγκόσμια αγορά smartphone συσκευών δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, η παγκόσμια διάθεση smartphone συσκευών δείχνει σημάδια ανάκαμψης το τρίτο τρίμηνο του 2020. Με λίγα λόγια, ήταν ένα άκρως θετικό τρίμηνο για την Samsung. Αν και παρουσίασε ανάπτυξη μόλις 2.9% χρόνο με το χρόνο, κάτι τέτοιο ήταν αρκετό για να πάρει την πρωτιά από την Huawei.

Η Κορεατική εταιρεία κατάφερε να διαθέσει 80.4 εκατομμύρια smartphones για 22.7% μερίδιο αγοράς. Και η αλήθεια είναι ότι η πρωτιά της Samsung δεν αμφισβητείται, καθώς τόσο η Canalys όσο και η Counterpoint την τοποθετούν στην πρώτη θέση, με την Huawei να σημειώνει πτώση.  Οι αδυναμίες που αντιμετωπίζει η εταιρεία στη Δύση, συνοδεύονται από πτώση της διάθεσης στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Η εταιρεία διαπίστωσε μια πτώση της διάθεσης συσκευών στη Κίνα κατά 15%, σύμφωνα με την IDC, ενώ η πτώση των πωλήσεων αγγίζει το 25% χρόνο με το χρόνο στην Ευρώπη.

Αν και η Huawei βρίσκεται στη δεύτερη θέση, η Xiaomi αποτελεί μια ξεκάθαρη απειλή. Στη πράξη η Xiaomi σαρώνει, με 42% ανάπτυξη σύμφωνα με δεδομένα της IDC και μερίδιο αγοράς 13.1% σε παγκόσμιο επίπεδο, πετυχαίνοντας να ξεπεράσει την Apple.

Xiaomi Mi 10T Pro: Από τις καλύτερες επιλογές σε μια εποχή που οι τιμές εκτοξεύονται!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πώς σαρώνει από την τρίτη θέση δεν μπορώ να καταλάβω. Από την στιγμή δε που η λέξη αναβάθμιση λογισμικού παραμένει άγνωστη λέξη. Redmi 8 ποτέ δεν έγινε Android 10. Συνεπώς σαρώνει ο πρώτος όχι ο τρίτος….

  2. Από τη στιγμή που απέκτησα xiaomi αναθεματιζω τη στιγμή που δεν απέκτησα το τρίτο μου Huawei . Κορυφαία εταιρεία και σίγουρα σύντομα είναι η πρώτη και σε αυτήν θα ξαναγυρίσω άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.