Η Samsung, όπως είναι γνωστό δεν χρησιμοποίησε τον Snapdragon 810 για τις φετινές της ναυαρχίδες και αντ ‘αυτού επέλεξε τον δικό της Exynos 7420 επεξεργαστή. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα επιστρέψει ποτέ στους επεξεργαστές της Qualcomm για τις high-end συσκευές της. Στο παρελθόν είχε ακουστεί ότι η εταιρεία θα μπορούσε να επιλέξει τον Snapdragon 820 για το Galaxy S7 και μια νέα αναφορά από την Κορέα ισχυρίζεται ότι η Samsung έχει ήδη ξεκινήσει τη διεξαγωγή εντατικών δοκιμών πάνω στον επεξεργαστή της Qualcomm.

snapdragon-h1

Η αναφορά λέει ότι η Samsung δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το αν θα πρέπει να μείνει με τον δικό της Exynos επεξεργαστή για την ναυαρχίδα του επόμενου έτους ή αν θα πάει με τον Snapdragon 820 που δοκιμάζει στα εργαστήρια της. Τα αποτελέσματα των δοκιμών όμως θα κάνουν την Samsung να αποφασίσει πιο εύκολα.

Τα χαρακτηριστικά του Snapdragon 820 δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα, ωστόσο αναμένουμε να είναι 64-bit τετραπύρηνος στα 14nm FinFET που υπόσχεται βελτίωση κατά 35% σε σύγκριση με τον Snapdragon 810. Για τα γραφικά θα διαθέτει την Adreno 530 GPU και θα έχει υποστήριξη για 4Κ βίντεο στα 60fps. Επίσης, θα ενσωματώνει Cat. 10 LTE modem, θα υποστηρίζει LP-DDR4 RAM και UFS/eMMC 5.1.1 για ταχύτερη αποθήκευση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ