Η Samsung είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone εδώ και χρόνια και η εταιρεία συνεχίζει να κυριαρχεί στις παγκόσμιες αγορές καθώς ο γίγαντας της Νότιας Κορέας παρέμεινε στην κορυφή για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της International Data Corporation (IDC), Samsung παρέμεινε ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως με μερίδιο αγοράς 23.4% και αποστολές 73.6 εκατομμυρίων μονάδων το 1ο τρίμηνο του 2022.

Οι αποστολές 23.6 εκατομμυρίων τεμαχίων για τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία υποδηλώνουν πτώση 1.2 τοις εκατό σε ετήσια βάση, καθώς η εταιρεία είχε αποστείλει 74.5 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η Apple κατέλαβε τη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 18% και συνολικές αποστολές 56.6 εκατομμυρίων iPhone από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Σε αντίθεση με τη Samsung, η Apple αύξησε τις αποστολές της κατά 2.2% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι Xiaomi, Oppo, και vivo βρίσκονται στην τρίτη, τέταρτη, και πέμπτη θέση, αντίστοιχα. Η Xiaomi κατέλαβε to 12.7% με 39.9 εκατομμύρια αποστολές, ενώ η Oppo απέστειλε 27.4 εκατομμύρια μονάδες και έχει μερίδιο αγοράς 8.7%. Η vivo είχε μερίδιο αγοράς 8.1 τοις εκατό καθώς η εταιρεία απέστειλε 25.3 εκατομμύρια μονάδες.

Παρόμοια με τη Samsung, και οι άλλοι τρεις κατασκευαστές smartphone παρουσιάζουν πτώση στις αποστολές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με τη vivo να σημειώνει τεράστια πτώση 27.7%, ακολουθούμενη από το Oppo κατά 26.8% και τη Xiaomi με πτώση 17.8%.

Σύμφωνα με τη Nabila Popal της IDC, οι εταιρείες δυσκολεύονται στην αγορά λόγω των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού για τα βασικά εξαρτήματα της κατασκευής smartphone. Υπονοεί επίσης τη μειωμένη καταναλωτική ζήτηση λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης και του παγκόσμιου πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.