Η αγορά των foldable smartphones βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς όλο και πιο πολλές εταιρείες λανσάρουν τα πρώτα τους μοντέλα, ενώ άλλες κυκλοφορούν τις αναβαθμισμένες προτάσεις τους. Αυτό ασκεί επιπλέον πίεση στη Samsung, που παρόλο ότι είναι ο ηγέτης της κατηγορίας πλέον δεν μπορεί να παίζει με τους δικούς της κανόνες, αποκλειστικά. Φαίνεται ότι τελικά ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός θα λανσάρει τα Samsung Galaxy Z Fold 5 και Z Flip 5 νωρίτερα από το σύνηθες χρονοδιάγραμμα του.

Τα Galaxy Z Fold 4 και Z Flip 4 έκαναν ντεμπούτο στις 10 Αυγούστου του 2022. Από την άλλη, τα Galaxy Z Fold 3 και Z Flip 3 ανακοινώθηκαν στις 11 Αυγούστου του 2021. Όσον αφορά τα παλαιότερα μοντέλα, το μόνο που διατηρεί το μοτίβο είναι το Z Fold 2 το οποίο η εταιρεία ανακοίνωσε στις 5 Αυγούστου του 2020. Το Z Flip 5G παρουσιάστηκε στις 22 Ιουλίου του 2020 και η 4G έκδοση του είχε λανσαριστεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2020, έναν χρόνο μετά την παρουσίαση του πρώτου foldable της εταιρείας, τον Φεβρουάριο του 2019, του Galaxy Fold.

Αρχικά, όλοι περίμεναν ότι η Samsung θα λανσάρει τελικά τα foldable στο πρώτο Unpacked event της χρονιάς, αλλά τελικά η εταιρεία άλλαξε τακτική και μετέφερε την παρουσίαση τους στο δεύτερο Unpacked event του έτους. Φέτος, περιμέναμε να δούμε τα Samsung Galaxy Z Fold 5 και Z Flip 5 στις 9 Αυγούστου. Όμως, νέα αναφορά λέει ότι τελικά το δεύτερο Unpacked event του 2023 θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα foldable ίσως κάνουν ντεμπούτο μεταξύ 25 και 27 Ιουλίου, με πιο πιθανή ημερομηνία την 26 Ιουλίου.

Ως μία τελευταία λεπτομέρεια, έχουμε πληροφορίες για την τοποθεσία πραγματοποίησης της εκδήλωσης. Συνήθως, η Samsung έκανε event στη Βαρκελώνη και στις ΗΠΑ. Ωστόσο, πηγή αναφέρει ότι φέτος το δεύτερο Galaxy Unpacked 2023 θα γίνει στην Πουσάν της Νότιας Κορέας. Η αλλαγή αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας του MX President της Samsung, TM Roh, να ενισχύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας να διοργανώσει τη World Expo 2030.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.