Ένα από τα πιο “σοβαρά” προβλήματα των foldable smartphones ήταν, και σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένει, η πτυχή στο κέντρο της οθόνης. Κάθε νέα γενιά, της κάθε εταιρείας, είναι βελτιωμένη ως προς αυτό το κομμάτι. Το ίδιο ισχύει και για τα foldable της Samsung, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο μεντεσές του Galaxy Z Fold 5 θα μπορούσε να εξαλείψει την πτυχή.

Η πηγή αναφέρει ότι ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός θα χρησιμοποιήσει “waterdrop” κατασκευή με έναν μεντεσέ που εσωτερικά αποκαλούν “dumbbell”. Φαίνεται, ότι αυτός ο σχεδιασμός δημιουργεί αρκετό χώρο ώστε να φιλοξενηθεί το κεντρικό τμήμα της οθόνης στο σημείο όπου διπλώνει και έτσι δεν “τσακίζει” μεταξύ των δύο τμημάτων της. Θεωρητικά, αυτό το design θα μπορούσε να εξαφανίσει την πτυχή, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Βάσει όσων έγιναν γνωστά, ο νέος μεντεσές και η “waterdrop” κατασκευή θα βοηθήσουν στην πραγματικά αισθητή μείωση της πτυχής στο Samsung Galaxy Z Fold 5. Ο νέος σχεδιασμός που επιτρέπει το ομαλό δίπλωμα της οθόνης χωρίς να την τσακίζει, θα αποτρέψει τη δημιουργία μιας έντονης πτυχής, αλλά δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξη μιας έστω ανεπαίσθητης γραμμής στο κέντρο του τηλεφώνου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.