Η Samsung έχει επιβεβαιώσει ότι θα ανακοινώσει νέα smartwatches τα οποία θα τρέχουν το One UI 5 Watch που βασίζεται στο Wear OS 4. Σε νεότερη ανακοίνωση της, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία δήλωσε ότι τα επερχόμενα Galaxy Watch 6 θα υποστηρίζουν έλεγχο για AFid και θα προσφέρουν IHRN (Irregular Heart Rhythm Notifications). Πρόκειται για ειδοποιήσεις που ενημερώνουν τον χρήστη πως έχει ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό.

Οι συγκεκριμένες ειδοποιήσεις θα αποτελούν μέρος του One UI 5 Watch, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο μαζί με τα Galaxy Watch 6. Έπειτα, θα το λάβουν τα Galaxy Watch 5 και Galaxy Watch 4. Αυτή η λειτουργία σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμη σε 13 αγορές και σταδιακά θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες, καθώς η εταιρεία θα λαμβάνει τις κατάλληλες άδειες. Ας ρίξουμε μία ματιά για το πώς λειτουργούν οι ειδοποιήσεις για ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό.

Χρησιμοποιώντας το hardware των Samsung Galaxy Watch που υποστηρίζουν τις ειδοποιήσεις για ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό το One UI 5 Watch θα παρακολουθεί τις ζωτικές ενδείξεις του χρήστη για σημάδια κολπικής μαρμαρυγής (AFid). Η κολπική μαρμαρυγή είναι μία κοινή καρδιακή πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα με την πάροδο του χρόνου. Αν το λειτουργικό εντοπίσει οτιδήποτε ασυνήθιστο, επαναλαμβανόμενα μοτίβα ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού, και άλλα, θα εμφανίζει τις IHRN.

Οι Irregular Heart Rhythm Notifications δεν είναι κάτι νέο, τις παρέχουν πολλές εταιρείες στα smart wearables τους. Όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή των Samsung Galaxy Watch, αυτές οι συσκευές δεν αποτελούν ιατρικό εξοπλισμό και δεν παρέχουν ιατρικές γνωματεύσεις. Στόχος αυτών των λειτουργιών είναι να ενημερώσουν τον χρήστη ότι ίσως κάτι συμβαίνει. Από εκεί και πέρα, ο χρήστης πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.