Galaxy S4 techmaniacs

Στο techmaniacs.gr έχουμε κατά κάποιο τρόπο γιορτή αυτές τις μέρες. Ο λόγος είναι το Samsung Galaxy S4 και το αναλυτικό hands on review (και βίντεο review) που θα βρείτε παρακάτω. Γιορτάζουμε όχι για την κυκλοφορία της συσκευής, αλλά γιατί έχουμε στα χέρια μας τον διάδοχο της συσκευής που αποτέλεσε το πρώτο review των techmaniacs. Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν, το χαμόγελο ήταν μόνιμο στο πρόσωπο μου από την ώρα που άρχισα να ετοιμάζομαι για να πάω να πάρω στα χέρια μου την συσκευή.

Από την πρώτη στιγμή που πιάνει κάποιος την συσκευή, καταλαβαίνει πως είναι πάρα πολύ ελαφριά. Αν και 130 γρ. το S4 φαντάζει πολύ ελαφρύτερο. Η αίσθηση στο χέρι είναι πολύ καλή και κόλλησε πολύ καλά στην παλάμη μου. Εμφανισιακά θυμίζει το Galaxy  S III αλλά δεν είναι το ίδιο, έχει μεγάλες διαφορές στα μεγέθη και στις καμπύλες.

 

Οθόνη

vlcsnap-2013-04-18-01h36m12s158

To πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος όταν ανοίγει το Galaxy S4 είναι η οθόνη του. Πραγματικά η οθόνη φαντάζει ψεύτικη, σαν η εικόνα να είναι εκτυπωμένη πάνω της. Τα χρώματα είναι πάρα πολύ ζωντανά σε σημείο που δίνουν την αίσθηση πως θα αρχίσουν να ξεπηδάνε πράγματα μέσα από το κινητό. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για pixels, αφού με 441ppi στις 5 ίντσες είναι αδύνατη η θέαση pixel. Για τους λάτρεις των πιο φυσικών χρωμάτων η Samsung μας επιτρέπει να επιλέξουμε διαφορετικές ρυθμίσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα. Επίσης υπάρχει και η λειτουργιά adaptive display που ορίζει τη λειτουργία οθόνης ανάλογα με το περιεχόμενο. Για παράδειγμα όταν διαβάζουμε κάποιο κείμενο κάνει τα χρώματα πιο θερμά αυτόματα.

Τα βίντεο είναι πιο ζωντανά από ποτέ ενώ η έξυπνή λειτουργία Smart Pause σταματάει το βίντεο όταν δεν κοιτάμε την οθόνη, ενώ το ξεκινάει πάλι όταν στρέψουμε τα μάτια μας πάλι στο βίντεο.

 

Ήχος

Δοκιμάσαμε το Galaxy S4 και σε βίντεο αλλά και σε μουσική. Το ηχείο της συσκευής είναι αρκετά ποιοτικό και σχετικά δυνατό. Θα μπορούσε να έχει λίγο παραπάνω ένταση και ίσως να ήταν και στερεοφωνικός. Παρ’ όλα αυτά ο ήχος παραμένει ποιοτικός με αρκετά ικανοποιητική ένταση, επιτρέποντας σας παίξετε τα Multimedia σας χωρίς κανένα πρόβλημα!

 

Κάμερα

Samsung-Galaxy-S4-Camera

Η νέα κάμερα του Galaxy S4 είναι πλέον στα 13ΜΡ με την μπροστινή κάμερα να φτάνει τα 2ΜΡ. Η ποιότητα τον φωτογραφιών είναι πάρα πολύ καλή, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η κάμερα είναι ταχύτατη, αλλά το δυνατό χαρτί της Samsung είναι το software που την συνοδεύει. Βλέπουμε την εισαγωγή λειτουργιών από την Samsung Galaxy Camera, με το μενού του S4 να θυμίζει αυτό της φωτογραφικής μηχανής.  Ξεχωρίσαμε την λειτουργία Dual Shot που επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών και από τις δύο κάμερες της συσκευής για να μην λείπει ο φωτογράφος από καμία φωτογραφία. Μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η Shot and Sound, που επιτρέπει να συγχρόνως με την φωτογραφία να ηχογραφήσομε και ήχο εννέα δευτερολέπτων που συνοδεύει την φωτογραφία κάνοντας πιο ζωντανές τις αναμνήσεις μας. Εντυπωσιακή είναι και η λειτουργία Erase που σβήνει ανεπιθύμητα αντικείμενα ή έμβια όντα που περνάνε από το πλάνο μας, ενώ η λειτουργία Drama συνδυάζει πολλές συνεχόμενες λήψεις σε ένα εντυπωσιακό κολάζ που επιδεικνύει όλη την κίνηση του θέματος μας!

Το βίντεο της κάμερας έχει αρκετά καλή ποιότητα και δίνει στον χρήστη την επιλογή να κάνει παύση κατά την λήψη και να το συνεχίσει αργότερα, επιτρέποντας την δημιουργία διαφορετικών πλάνων στο ίδιο βίντεο.

 

Browsing

To Browsing στην νέα ναυαρχίδα της Samsung είναι πραγματικά απόλαυση. Η μεγάλη Full HD οθόνη της συσκευής, είναι ότι πρέπει για θέαση σελίδων, ενώ η smart λειτουργίες που διαθέτει ο browser, κάνουν την χρήση του πιο ευχάριστη. Για αρχή το smart scroll, όπου το κινητό βλέπει το πρόσωπό μας και ανάλογα με την κατεύθυνση που κουνάμε το πρόσωπό μας, scrollάρει την σελίδα.  Η λειτουργία αυτή μπορεί και να επιτευχθεί και ανάλογα με την κλήση που δίνουμε στο κινητό. Η περιήγηση στις σελίδες είναι πάρα πολύ ομαλή και γρήγορη, χωρίς προβλήματα! Η εναλλαγή στα tabs και η περιήγηση πάνω – κάτω στη σελίδα γίνεται και μέσω των Air Gestures για να μην χρειάζεται να ακουμπάμε το κινητό.

 

Benchmarks

S4 Quadrant

Στα Benchmarks το Galaxy S4 δείχνει πως δεν αστειεύεται. Από τα πρώτα πράγματα που κάναμε όταν πιάσαμε τη συσκευή, ήταν να περάσουμε τα δημοφιλή μετροπρογράμματα. Έτσι λοιπόν η συσκευή στο Quadrant σκόραρε 12364 όταν ήταν μπροστά στην κάμερα, ενώ εκτός κάμερας είδαμε μέχρι και 12700. Στο Antutu το σκορ που έφερε η συσκευή ήταν 24933. Αυτά τα νούμερα μας αποδεικνύουν πως μιλάμε για μια πάρα πολύ δυνατή συσκευή, που σίγουρα μπορεί να τα βγάλει πέρα με οτιδήποτε της ρίξουμε πάνω.

S4-Antutu

 

Εφαρμογές Samsung

s-health

Η πρώτη εφαρμογή που είδαμε ήταν το S-Health που με τα ανάλογα αξεσουάρ της Samsung μας επιτρέπει να παρακολουθούμε την υγεία μας καθώς και το πόσο υγειές είναι το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, λέγοντας μας την θερμοκρασία και την υγρασία του σημείου στο οποίο βρισκόμαστε!

Η επόμενη εφαρμογή που είδαμε είναι το S-Translate η οποία δουλεύει καλά στις περισσότερες των περιπτώσεων, ενώ έχει και την δυνατότητα να διαβάσει το μεταφρασμένο κείμενο.

Εντυπωσιακή είναι και η εφαρμογή Optical Reader που διαβάζει το κείμενο που βάζουμε μπροστά στην κάμερα, το διαβάζει στον χρήστη και το μεταφράζει στη γλώσσα που θα επιλέξουμε. Φαίνεται ιδανική εφαρμογή για όσους ταξιδεύουν συχνά και για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν εύκολα κείμενο λόγω προβλημάτων όρασης.

 

Έξυπνες λειτουργίες

Να συγκεντρώσουμε τις smart λειτουργίες εδώ λοιπόν. Παραπάνω αναφέραμε το Smart Pause, που κάνει παύση στα βίντεο ακόμα και αν δεν βλέπουμε την οθόνη, ενώ η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη και στο YouTube.

Smart Scroll που μας επιτρέπει να κάνουμε scroll σε μια ιστοσελίδα είτε με την κίνηση του κεφαλιού μας, είτε με την ελαφριά κλήση στη συσκευή (εφόσον κοιτάμε την συσκευή συγχρόνως)

Air Gestures μας επιτρέπει να περιηγηθούμε στην Gallery και στον Browser χωρίς να αγγίξουμε την οθόνη του κινητού. Αρκεί να κουνήσουμε το χέρι μας μπροστά από το κινητό, προς την κατεύθυνση που θέλουμε να κινηθούμε.

Το Air View μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε προεπισκόπηση σε φακέλους στην Gallery, μηνύματα, emails και άρθρα στο FlipBoard, απλά πηγαίνοντας το δάχτυλό μας πάνω από ότι θέλουμε να δούμε, κρατώντας το μερικά χιλιοστά πάνω από την οθόνη. Επίσης μας επιτρέπει να κάνουμε seek σε ένα βίντεο απλά πηγαίνοντας το δάχτυλό μας πάνω από το σημείο της μπάρας προόδου του βίντεο.

Φυσικά έχουμε και τις λειτουργίες Smart Stay και Smart Rotation που έχουμε διαθέσιμες και στο Galaxy S III.

 

Group View

Group View

Πρόκειται για μια εκπληκτική λειτουργία του Samsung Galaxy S4 που επιτρέπει την δημιουργία ενός ιδιωτικού δικτύου μεταξύ συσκευών S4, για τον διαμοιρασμό και την κοινή θέαση εικόνων, μουσικής και αρχείων, ενώ είναι δυνατό και το multiplayer παιχνιδιών. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως στην αναπαραγωγή μουσικής, επιλέγουμε ποιες συσκευές θα παίζουν τον ρόλο του δεξιού ηχείου και ποιές του αριστερού, παρέχοντας έτσι στερεοφωνικό ήχο.

 

Συμπεράσματα

Το Galaxy S4 είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη συσκευή που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, και όσο παίζεις μαζί του σε κάνει να το ποθείς ακόμα περισσότερο.

H Samsung έχει επενδύσει πολλά  για άλλη μια φορά στην ανάπτυξη του λογισμικού της συσκευής αλλά και στο hardware. Πραγματικά το κινητό έχει λειτουργίες που δεν τις έχουμε δει σε κανένα άλλο smartphone. Η οθόνη είναι απίστευτη, και οι smart λειτουργίες και οι εφαρμογές της Samsung το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Στα αρνητικά της συσκευής; Εάν θα έπρεπε να βρω ένα αρνητικό στην συσκευή, αυτή θα ήταν η ποιότητα κατασκευής. Αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το πλαστικό, και για εμένα δεν αποτελεί deal breaker, θα ήθελα να δω μεταλλική κατασκευή. Δεν θα ήθελα μέταλλο για να είναι πιο ανθεκτικό, αλλά για την εικονική premium αίσθηση που δίνει στο κράτημα του. Επίσης στα αρνητικά μπορούμε να βάλουμε την έλλειψη ραδιοφώνου, καθώς είναι πολλοί οι χρήστες που το χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους!

Απολαύστε το βίντεο Hands on Review που σας έχουμε ετοιμάσει και κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Samsung Galaxy S4

 • Οθόνη 4.99” Super AMOLED Full HD (1920 x 1080, 441ppi) με Gorilla Glass 3
 • Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 600 1.9GHz
 • Επεξεργαστής γραφικών Adreno 320
 • Μνήμη RAM 2GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 16GB/32GB (επέκταση με microSD έως 64GB)
 • Κάμερα 13MP με LED flash Zero Shutter
 • Εμπρόσθια κάμερα 2MP (1080p)
 • WiFi 802.11ac, 4G LTE, Bluetooth 4.0, GPS, NFC, IR LED, MHL
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.2.2 Jelly Bean
 • Μπαταρία 2600mAh
 • Πάχος 136.6 x 69.8 x 7.9mm
 • Βάρος 130gr

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ωραια παρουσιαση!!!!! Το κινητο ειναι top!και με διαφορα το καλυτερο αυτη τη στιγμη πραγματικα θα ηθελε πιο ποιοτικο υλικο απο το πλαστικο.

 2. ΣΤΟ TRANSLATOR ΚΑΙ ΣΤΑ VOICE ΕΧΕΙ ΕΛΗΝΙΚΑ? ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY?

 3. Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, ενδιαφέρομαι να αγοράσω το s4 λόγω οικονομικού δεν πάω σε s5, ψάχνοντας λοιπόν διαπίστωσα διάφορες εκδόσεις όπως π.χ i9505 και i9515 ποιό απ τα δύο είναι καλύτερο ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.