Τα τηλέφωνα Android συνήθως λαμβάνουν ενημερώσεις για τουλάχιστον δύο έως τρία χρόνια, αν και πλέον, τα περισσότερα high-end τηλέφωνα κυκλοφορούν με δέσμευση για λήψη ενημερώσεων σε βάθος τεσσάρων χρόνων. Όπως και να έχει, αν είστε πρόθυμοι να ασχοληθείτε με τις custom ROMS, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα τηλέφωνο για πολύ περισσότερο καιρό. Μπορεί οι custom ROM να μην είναι τόσο δημοφιλείς όσο παλαιότερα, αλλά μπορούν να προσφέρουν πολλά καλά, όπως βελτίωση επιδόσεων, νέα χαρακτηριστικά, ενημερώσεις ασφαλείας και λογισμικού πέραν της επίσημης υποστήριξης, και άλλα. Κάπως έτσι φτάνουμε στο θέμα μας. Όσοι έχουν στο συρτάρι, ή στα χέρια τους, Samsung Galaxy S3 ή Galaxy Note 2 μπορούν να περάσουν στη δέκα ετών συσκευή τους το Android 13.

Μια ανεπίσημη έκδοση του LineageOS 20 είναι διαθέσιμη στα φόρουμ του XDA. Βασίζεται στο Android 13, το AOSP είναι διαθέσιμο εδώ και ένα μήνα, τουλάχιστον. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή η έκδοση βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο — Το LineageOS 20 βρίσκεται ακόμα σε ενεργό ανάπτυξη και δεν υπάρχουν επίσημες εκδόσεις. Το LineageOS 19 δεν κυκλοφόρησε επίσημα μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους, οπότε ενδέχεται να περιμένουμε πολύ μέχρι την τελική έκδοση του 20. Καθώς αυτή η έκδοση είναι πρώιμη, λειτουργίες όπως το NFC, ο ήχος Bluetooth στις κλήσεις, οι κάρτες SD, και η παρακολούθηση δικτύου, δεν λειτουργούν. Τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να διορθωθούν καθώς η ανάπτυξη προχωρά.

Πριν το εγκαταστήσετε, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το Samsung Galaxy S3 και το Galaxy Note 2 κυκλοφόρησαν το 2012 και όταν εγκαθιστάτε λογισμικό του 2022 σε υλικό δεκαετίας δεν μπορείτε να περιμένετε να εκτελείται τέλεια. Εξάλλου, το Galaxy Note 2 διαθέτει το πολύ 2GB μνήμης RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου και το Galaxy S3 μπορεί έρχεται με μόλις 1GB μνήμης RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Ήταν εξαιρετικά ισχυρά τηλέφωνα όταν κυκλοφόρησαν, αλλά οι προδιαγραφές τους δεν είναι καλές για ένα τόσο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα. Σαφώς, για λόγους πειραματισμού η όλη διαδικασία έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα δεν προτείνουμε να τα χρησιμοποιείται ως βασικές συσκευές.

Με αυτά κατά νου, μπορείτε να πάτε στο XDA Developers και ακολουθώντας τις οδηγίες κατά γράμμα, να περάσετε το Android 13 στη δέκα ετών συσκευή σας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.