Η Samsung Semiconductor παρουσίασε πρόσφατα ένα roadmap που περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδιά της για την επόμενη γενιά λύσεων Universal Flash Storage (UFS). Αυτό το roadmap θα μπορούσε επίσης να είναι η πρώτη ένδειξη για το τι μπορεί να φέρει η επερχόμενη σειρά Samsung Galaxy S25 στη βιομηχανία smartphone.

Κάθε χρόνο, τα smartphone κάνουν άλματα προόδου σε ισχύ, και οι επεξεργαστές συνήθως χαιρετίζονται ως οι ήρωες πίσω από αυτή την πρόοδο. Υπάρχει όμως ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο που συχνά περνά απαρατήρητο, η ταχύτητα του αποθηκευτικού χώρο.

Ακριβώς όπως ένας φαρδύτερος αυτοκινητόδρομος με υψηλότερο όριο ταχύτητας επιτρέπει την ταχύτερη ροή της κυκλοφορίας, ο ταχύτερος αποθηκευτικός χώρος επιτρέπει στο τηλέφωνό να χειρίζεται πολύ πιο αποτελεσματικά τις μεταφορές δεδομένων, τις λήψεις, και οτιδήποτε άλλο βασίζεται στη μετακίνηση πληροφοριών.

Το roadmap της Samsung Semiconductor αναφέρει ότι η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει το UFS 4.0 4-lane CS το επόμενο έτος, προτού μεταπηδήσει στο UFS 5.0 το 2027. Τα νεότερα Android flagship smartphone έχουν χώρο αποθήκευσης UFS 4.0, ο οποίος προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής δεδομένων έως και 4GB/s. Σύμφωνα με το roadmap, το UFS 4.0 4-lane CS θα διπλασιάσει αυτά τα όρια ταχύτητας σε έως και 8GB/s.

Samsung Galaxy S25 UFS 4.0 4-lane CS

Σύμφωνα με τη Samsung, οι ταχύτεροι χρόνοι φόρτωσης και οι αποτελεσματικότερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή είναι μερικά μόνο από τα πιθανά οφέλη της επόμενης γενιάς λύσης αποθήκευσης, η οποία έχει προγραμματιστεί για παραγωγή το 2024 και κυκλοφορία το 2025.

Δεδομένου του χρονοδιαγράμματος παραγωγής της Samsung, είναι λογικό να περιμένουμε ότι η σειρά Galaxy S25 θα είναι τα πρώτα smartphone που θα υιοθετήσουν τον αποθηκευτικό χώρο UFS 4.0 4-lane CS. Με την πρόσφατη εστίαση της Samsung στο on-device AI με τη σειρά Galaxy S24, αυτή η αναβάθμιση ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη στρατηγική της – λαμβάνοντας υπόψη τις υποσχόμενες βελτιώσεις που φέρνουν οι επερχόμενες λύσεις αποθήκευσης σε αυτόν τον τομέα.

Εντωμεταξύ, το roadmap προϊδεάζει επίσης για μια ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση με το UFS 5.0, που αναμένεται το 2027. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να σημαίνει ότι η σειρά Galaxy S27 θα κάνει το ντεμπούτο της με το πρότυπο UFS 5.0, διαθέτοντας ταχύτητες που ξεπερνούν τα 10GB/s.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.