Τόσο η Apple όσο και η Samsung διαφημίζουν έντονα τις κατασκευές τιτανίου των τελευταίων ναυαρχίδων τους. Τα Samsung Galaxy S24 Ultra και Apple iPhone 15 Pro χρησιμοποιούν αμφότερα μέταλλο υψηλής αντοχής. Ωστόσο, ένα νέο teardown αποκάλυψε ότι η Apple ξεπερνά τη Samsung όταν πρόκειται για την ποιότητα του τιτανίου που χρησιμοποιείται σε ένα τηλέφωνο.

Ο YouTuber Zack Nelson του JerryRigEverything δημοσίευσε ένα βίντεο σχετικά με το Galaxy S24 Ultra κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Επικεντρώνεται στην ποσότητα και το είδος του τιτανίου που χρησιμοποιεί η Samsung στο τηλέφωνο και αποκαλύπτει μερικές σημαντικές πληροφορίες.

Για αρχή, ο Zack χρησιμοποίησε σαρωτή για τον εντοπισμό των μετάλλων του Samsung Galxay S24 Ultra. Η εσωτερική δομή του τηλεφώνου είναι ως επί το πλείστον κατασκευασμένη από αλουμίνιο, ενώ το τιτάνιο βρίσκεται στο εξωτερικό πλαίσιο. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τιτάνιο Grade 2 στο τηλέφωνο, σε σύγκριση με το τιτάνιο Grade 5 της Apple στο πλαίσιο των iPhone 15 Pro και Pro Max.

Το τιτάνιο Grade 5 είναι πολύ πιο ανθεκτικό και ισχυρότερο από το τιτάνιο Grade 2, καθώς πρόκειται για κράμα τιτανίου, αλουμινίου και βανάδιου. Είναι επίσης περίπου τέσσερις φορές ακριβότερο από τον Grade 2 λόγω της ανώτερης ποιότητάς του. Έτσι, ουσιαστικά, θα πρέπει το πλαίσιο των iPhone 15 Pro να είναι πιο ανθεκτικό σε σύγκριση με το Galaxy S24 Ultra.

Η Apple χρησιμοποιεί επίσης μια πιο στιβαρή ιδιόκτητη διαδικασία διάχυσης στερεάς κατάστασης για να συνδέσει τη ζώνη τιτανίου με το εσωτερικό πλαίσιο, ενώ η Samsung χρησιμοποιεί υπερδιαμόρφωση για να εγχύσει πλαστικό μεταξύ του αλουμινίου και του τιτανίου, το οποίο κλειδώνει τα δύο μέταλλα μεταξύ τους.

Αφού λιώσει το πλαστικό και το αλουμίνιο από το σώμα του Samsung Galaxy S24 Ultra, ο JerryRigEverything σημειώνει ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί πιθανώς τιτάνιο αξίας 3-5 δολαρίων στο Galaxy S24 Ultra, ενώ η Apple χρησιμοποιεί πιθανώς υλικό αξίας 10-15 δολαρίων στα iPhone 15 και 15 Pro Max. Φυσικά, αυτό δεν λαμβάνει υπόψη το πρόσθετο κόστος διαμόρφωσης και χύτευσης του μετάλλου. Συνολικά, η Apple φαίνεται να χρησιμοποιεί υψηλότερης ποιότητας και ακριβότερο τιτάνιο στη σειρά iPhone 15 Pro σε σύγκριση με το S24 Ultra.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.