Η Samsung κάνει χρήση πλαισίου τιτανίου για τα Galaxy S24 Ultra, όμως δεν μας είπε πόσο τιτάνιο έχει στην κατασκευή. Την ίδια στιγμή και τo iPhone 15 Pro Max έχει τιτάνιο, οπότε εγύρεται το ερώτημα, πιο έχει περισσότερο; Ο JerryRigEverything είχε δώσει την απάντηση για το iPhone, διαλύοντας των συσκευή και λιώνοντας, ώστε να μετρήσει πόσο τιτάνιο έχει. Για άλλη μια φορά πραγματοποιεί το ίδιο πείραμα και με το Galaxy S24 Ultra, για να μας δώσει απαντήσεις. Για να γίνει αυτό, αποσυνατμολογεί την συσκευή και την βάζει σε φούρνο θερμοκρασίας 1.100°C, οπότε μη το δοκιμάσετε στο σπίτι.

Το Galaxy S23 Ultra ήταν αποκλειστικά από αλουμίνιο, καθώς το τιτάνιο είναι αρκετά πιο ακριβό. Φέτος η Samsung έκανε την υπέρβαση και έκανε χρήση τιτανίου.  Πόσο κιμπάρηδες όμως είναι στην Samsung; Πόσο τιτάνιο χρησιμοποιούν ανά συσκευή; Μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω.

Τα περισσότερα μέρη του Galaxy S24 Ultra είναι κολλημένα σε ένα εσωτερικό πλαίσιο αλουμινίου. Γύρω από αυτό έχει γίνει έγχυση πλαστικού, μέσα στο τιτάνιο και γύρω από αυτό έχουμε λωρίδες τιτανίου. Είναι αρκετό για να κάνει το τηλέφωνο ανθεκτικό; Προφανώς και είναι αφού έχει περάσει ήδη τα βασανιστήρια του JerryRigEverything με μεγάλη επιτυχία.

Η Samsung αρνείται να αντικαταστήσει προβληματικά Galaxy S24 Ultra από προπαραγγελίες

Το αποτέλεσμα μίλησε από μόνο του. Το Galaxy S24 Ultra χρησιμοποιεί τιτάνιο αξίας 3-5 δολαρίων, ενώ το iPhone 15 Pro Max είχε ποσότητα τιτανίου 10-15 δολαρίων. Αυτό σημαίνει πως η Apple χρησιμοποιεί παραπάνω τιτάνιο. Στην τιμή φυσικά πρέπει να υπολογίσουμε και το γεγονός πως η Apple grade 5 τιτάνιο, που είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το grade 2 που χρησιμοποίησε η Samsung. Τελικά δεν ήταν τόσο κιμπάρηδες στην Samsung.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.