Το Galaxy S24 Ultra, η τελευταία ναυαρχίδα της Samsung, υποβλήθηκε πρόσφατα στις πρώτες δοκιμές από του reviewers, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη δοκιμασία πτώσης, drop test. Η δοκιμή που πραγματοποίησε και μοιράστηκε το YouTube κανάλι PBKreviews, είχε ως στόχο να εξετάσει διεξοδικά την ανθεκτικότητα της νεότερης κορυφαίας προτάσεις της Samsung.

Έχοντας ένα σωρό σχεδιαστικές τροποποιήσεις, το Galaxy S24 Ultra διαθέτει πλαίσιο τιτανίου και επίπεδη οθόνη. Ειδικότερα, η οθόνη είναι ενισχυμένη με Gorilla Glass Armor, παρέχοντας τετραπλάσια προστασία από γρατζουνιές σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές και 75% μείωση της ανακλαστικότητας σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις Gorilla Glass, συμπεριλαμβανομένου του Victus 2, που προστατεύει την πίσω πλευρά του τηλεφώνου.

Σε πρακτικό επίπεδο, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν μια μικτή εικόνα. Το πλαίσιο τιτανίου του Samsung Galaxy S24 Ultra παρουσίασε εντυπωσιακή αντοχή στις γρατσουνιές, ενώ η οθόνη υπέστη ένα μικρό ράγισμα κατά την αρχική πτώση με την όψη προς τα κάτω από το ύψος της μέσης. Οι επόμενες πτώσεις οδήγησαν σε πρόσθετες ρωγμές, αν και η οθόνη συνέχισε να λειτουργεί απρόσκοπτα. Το πλεονέκτημα της έλλειψης καμπύλων άκρων στο γυαλί της οθόνης έγινε εμφανές στην ελαχιστοποίηση των ζημιών.

Παραδόξως, το πίσω μέρος του τηλεφώνου, που περιλαμβάνει το πίσω πάνελ και τους φακούς της κάμερας, βγήκε αλώβητο, αν και υπέστη μόνο μία πτώση στο πίσω μέρος του κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Το περιορισμένο εύρος αυτού του σεναρίου προκαλεί ερωτήματα σχετικά με τη συνολική ανθεκτικότητα της πίσω πλευράς του S24 Ultra.

Η επικείμενη δοκιμή ανθεκτικότητας του JerryRigEverything, ο οποίος θα υποβάλει το Samsung Galaxy S24 Ultra σε πιο αυστηρές δοκιμές. Μένει να δούμε την έκβαση των δοκιμών. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, ο κρίσιμος ρόλος μιας προστατευτικής θήκης παραμένει προφανής, όχι μόνο για την αποφυγή ενδεχόμενου κόστους επισκευής, αλλά και για την ενίσχυση της αξίας μεταπώλησης του smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.