Επιδόσεις

Το Samsung Galaxy S10 Lite έρχεται με τον Snapdragon 855 της Qualcomm στο εσωτερικό του, κάτι που θα θέλαμε να συνέβαινε και με όλα τα τηλέφωνα της σειράς S10 που έρχονται στην Ευρώπη. Δυστυχώς για εμάς η ΗΠΑ και η Κίνα έχουν την τύχη να παίρνουν τις εκδόσεις με τον 855 στο εσωτερικό τους.

Έτσι το S10 Lite έρχεται με ένα chip ισχυρότερο από αυτά που έρχονται με τον Exynos 9820, ενώ είναι βελτιωμένο και σε όλους τους άλλους τομείς. Συγκεκριμένα παρουσιάζει χαμηλότερες θερμοκρασίες και σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, κάνοντας το Galaxy S10 Lite καλύτερο για καθημερινή χρήση.

Η συσκευή έρχεται και με 8GB RAM, που είναι αρκετά για αβασάνιστη χρήση της συσκευής, με ότι και αν της ρίξουμε. Αυτός ο συνδυασμός κάνει την συσκευή αρκετά ανταγωνιστική, αφού σπάνια θα βρούμε τόσο υψηλές επιδόσεις σε χαμηλότερη τιμή.

Στο κομμάτι των γραφικών, έχουμε στο εσωτερικό την Adreno 640, που είναι από τις δυνατότερες GPUs αυτή τη στιγμή και θα σας εξασφαλίσει άριστες επιδόσεις σε gaming. Μάλιστα σε συνδυασμό με τον Snapdragon 855, θα έχουμε και καλύτερη αυτονομία σε καταστάσεις gaming, κάτι που είναι άκρως επιθυμητό.

Αυτονομία

Ένας άλλος τομέας που το Galaxy S10 Lite είναι πολύ δυνατό είναι η μπαταρία του και η διαχείρισή της. Συγκεκριμένα έχει καλύτερη αυτονομία ακόμα και από τα ακριβότερα και ικανότερα Galaxy S10, αφού με τον Snapdragon 855, την χαμηλότερη ανάλυση και την τεράστια μπαταρία των 4500mAh, θα πάρετε εκπληκτικούς χρόνους λειτουργίας.

Ακόμα και στο ταξίδι μας στην Βαρκελώνη, όπου η συσκευή χρησιμοποιήθηκε για φωτογραφίες, βίντεο, GPS, Social Media, emails και κλήσεις καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, το βράδυ πέφταμε αργά στο κρεββάτι με μπαταρία γύρω στο 30-40%. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και με τόσο βαριά χρήση η συσκευή δεν θα σας απογοητεύσει σε θέματα αυτονομίας.

Αν είστε λιγότερο απαιτητικοί στην χρήση, θα δείτε την συσκευή να βγάζει μέχρι και δύο ημέρες με σχετική άνεση.

Ακόμα και αν ξεμείνουμε από μπαταρία, η συσκευή υποστηρίζει ταχεία φόρτιση μέχρι και 45W, ώστε να φορτίσουμε στο άψε σβήσε.

Συμπεράσματα

Το Samsung Galaxy S10 Lite είναι μια συσκευή που έχουν γίνει πολλές παραχωρήσει σε σχέση με το Galaxy S10 και όλες αυτές δεν δικαιολογούν την διαφορά των €80 που έχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Από την άλλη όμως έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερη μπαταρία και καλύτερο chipset, κάνοντας την συσκευή κτήνος επιδόσεων.

Η οθόνη είναι άριστη αν και θα θέλαμε dynamic AMOLED, ο ήχος είναι αρκετά καλός, όμως η κάμερα πέφτει αρκετά πίσω από τα μεγαλύτερα αδέρφια του και θα λέγαμε πως ανήκει περισσότερο στην μεσαία κατηγορία. Αυτό που σίγουρα θα θέλαμε όμως είναι η καλύτερη ποιότητα στα υλικά, αφού το πλαστικό της πλάτης δεν δικαιολογεί τα €700 που ζητάει η εταιρία.

Αν θέλετε μια συσκευή πολύ δυνατή με καλή οθόνη και άριστη αυτονοία, χωρίς να σας ενδιαφέρει η κάμερα τότε το S10 Lite είναι για εσάς. Αν θέλετε καλή κάμερα, τότε το S10 είναι η συσκευή που πρέπει να κινηθείτε ή κάποια άλλη του ανταγωνισμού που θα σας το προσφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.