Οθόνη
Η Samsung είναι αυθεντία στις οθόνες και το Galaxy S10 Lite έχει εκμεταλλευτεί πλήρως την εμπειρία της εταιρίας στην απεικόνιση. Έτσι έχουμε μια οθόνη 6.7 ιντσών, τεχνολογίας Super AMOLED και ανάλυσης 2400×1080.
Η Samsung ομως δεν έκανε χρήση της νέας τεχνολογίας της, Dynamic AMOLED, την οποία συναντήσαμε στο Galaxy S10, οπότε έχουμε μια ακόμα υποχώρηση για να μειωθεί η τιμή της συσκευής.
Ακόμα και έτσι όμως, η χρωματική απόδοση της οθόνης παραμένει άριστη και οι γωνίες θέασης είναι πάρα πολύ καλές. Η αναλογία της οθόνης είναι στα 20:9, που δεν είναι η συμβατική 16:9 ή η κινηματογραφική 21:9, όμως είναι κάπου στο ενδιάμεσο για να ταιριάζει πιο εύκολα με κάθε τύπο βίντεο που υπάρχει.
Κάτω από την οθόνη θα βρούμε τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, που είναι οπτικής τεχνολογίας και όχι υπερήχων όπως στο Galaxy S10, προσθέτοντας άλλη μία παραχώρηση στην λίστα. Ο αισθητήρας δεν δουλεύει το ίδιο καλά με αυτούς στα ακριβότερα μοντέλα, αλλά υπολείπεται και σε σχέση με τους οπτικούς αισθητήρες του ανταγωνισμού.
Ήχος
Το Samsung Galaxy S10 Lite έρχεται με μονοφωνικό ήχο από ένα ηχείο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής. Ακόμα και έτσι όμως έχουμε ένα πολύ δυνατό ηχείο, με γεμάτα μπάσα, καθαρές ψηλές και πλούσιες μεσαίες, που δημιουργούν έναν πολύ καλό και ισορροπημένο ήχο για το μέγεθος του ηχείου.
Για άλλη μια φορά η συσκευή δεν έρχεται με jack για τα ακουστικά, οπότε θα πρέπει να κάνετε χρήση USB-C ακουστικών ή να χρησιμοποιήσετε κάποιον αντάπτορα. Το DAC είναι αρκετά καλό, ενώ όταν συνδέσουμε τα ακουστικά μας θα πάρουμε ήψο Dolby Atmos.
Κάμερα
Το Samsung Galaxy S10 Lite έρχεται με τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, που ανήκουν πιο πολύ στην μεσαία κατηγορία, παρά στην high end κατηγορία.
Ο βασικός αισθητήρας έρχεται με ανάλυση στα 48MP, που με pixel binning παράγει φωτογραφίες 12MP, με χαμηλότερο θόρυβο και υψηλότερη λεπτομέρεια. Όμως αυτή η κάμερα έρχεται με φακό διαφράγματος f/2.0, που είναι σαφώς πιο σκοτεινός από τον κυμαινόμενο f/1.5-2.4 φακό του Galaxy S10. Αυτό σημαίνει πως σε χαμηλότερο φωτισμό θα έχουμε άνοδο του ISO, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλη αύξηση του ψηφιακού θορύβου στις φωτογραφίες μας. Ακόμα και με το night mode, η εταιρία τείνει να υπερφωτίζει τα πάντα, εξαφανίζοντας σκιές και λεπτομέρεια.
Σε συνθήκες καλού φωτισμού όμως, η κάμερα παρουσιάζει πολύ καλό δυναμικό εύρος, με τις φωτογραφίες να γίνονται πολύ πιο εντυπωσιακές και πιο ζωντανές. Βέβαια για άλλη μια φορά έχουμε έναν υπερτονισμό χρωμάτων, που δεν θα ικανοποιήσει όσους θέλουν τον απόλυτο ρεαλισμό, όμως θα μας δώσει πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες.
Ακριβώς από κάτω θα βρούμε τον υπερευρυγώνιο φακό, που έρχεται με αισθητήρα 12MP, ώστε να μπορεί να αποθηκεύσει την αυξημένη πληροφορία λόγο οπτικού πεδίου. Αυτός ο αισθητήρας είναι σαφώς ανώτερος από τα 8MP που βρίσκουμε στην μεσαία κατηγορία, αλλά σαφώς μικρότερος από τους αντίστοιχους της high end κατηγορίας, οπότε και η απόδοσή του είναι κάπου ανάμεσα στην μεσαία και την μεγάλη κατηγορία. Δυστυχώς δεν έχουμε auto focus σε αυτή την κάμερα, ενώ το f/2.2 δεν είναι ιδανικό για λήψεις σε χαμηλό φωτισμό. Σε καλό φωτισμό όμως τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.
Τέλος έχουμε τον macro φακό των 5MP, που χρησιμεύει σε λήψεις από πολύ κοντινές αποστάσεις και που παράγει αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα, με προαπαιτούμενο τον καλό φωτισμό. Η συσκευή μπορεί με αυτή την κάμερα να αποτυπώσει το θέμα μας από αποστάσεις που φτάνουν τα 2 εκατοστά, όμως θα πρέπει να ρυθμίσουμε την απόσταση που τραβάμε με βάση το τι θέλουμε να έχουμε εστιασμένο, αφού και εδώ το autofocus απουσιάζει.
Στο κομμάτι του βίντεο όμως η εταιρία έχει κάνει ξεκάθαρα καλύτερη δουλειά, με την συσκευή να τραβάει 4Κ βίντεο στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο από την πίσω, αλλά και την μπροστινή κάμερα. Σε συνεργασία με το Super Steady OIS, οι λήψεις μας είναι εντυπωσιακά σταθερές. Όμως για λήψη Super Steady OIS θα πρέπει να μειώσετε την ανάλυση του βίντεο σε Full HD.
Η εναλλαγή στον υπερευρυγώνιο φακό επιτρέπεται μόνο στην ανάλυση των 1080p, αν και θα θέλαμε την δυνατότητα για λήψη σε 4Κ.
Το σίγουρο είναι πως η κάμερα του Galaxy S10 Lite είναι αρκετά ικανή στο κομμάτι του βίντεο στο σύνολό της και μπορεί να παρέχει πολύ καλά αποτελέσματα, που θα καλύψουν τις βασικές σας ανάγκες απόλυτα.
Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.