Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Samsung ανακοίνωσε δυο νέα Galaxy smartphones, τα S10 Lite και Note 10 Lite. S και Note στην γλώσσα της Samsung συνήθως σημαίνει πραγματικά high end. Αλλά αυτά τα smartphones δεν είναι τέτοιες συσκευές. Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πλήθος ερωτήσεων για αυτές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το theverge.  Γιατί και οι δυο συσκευές έχουν ένα εντελώς διαφορετικό set καμερών; Τι ακριβώς είναι το Super Steady OIS camera feature και γιατί εμφανίζεται σε low – midrange σειρά πρώτα; Γιατί το  Note 10 Lite έχει ένα headphone jack ενώ το S10 Lite δεν έχει; Γιατί το S10 Lite χρειάζεται να υπάρχει, όταν η σειρά Samsung A series  υπάρχει και αυτή στην αγορά; Με λίγα λόγια, υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα να ξεχωρίσουμε το Galaxy S10 Lite από το Galaxy A71 που επίσης ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Σε λίγο πάνω από ένα μήνα, η Samsung θα ανακοινώσει την επόμενη οικογένεια των flagship συσκευών της στο Unpacked event. Η μη διάθεση αυτών των συσκευών εκεί, έχει νόημα, καθώς η εταιρεία θέλει να δώσει στις ναυαρχίδες της όλο το βάρος. Το Galaxy S10 Lite και το Note 10 Lite έχουν πολλές ομοιότητες, έχουν και τα δυο οθόνες των 6.7 ιντσών 2400 x 1800 AMOLED, αν και δεν έχουν την ποιότητα που χαρακτηρίζει την οικογένεια των Note ή Galaxy S συσκευών.

Μεταξύ των συσκευών υπάρχουν και ορισμένες διαφορές και από εδώ ξεκινά το μπέρδεμα. Το Note 10 Lite έχει ένα S pen, όχι όμως το S 10 Lite. Αλλά το Note 10 Lite λαμβάνει επίσης ένα headphone jack, ενώ το S10 Lite όχι. Και τα δυο τηλέφωνα έχουν τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά. Στο S10 Lite δυο αισθητήρες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η κύρια κάμερα είναι των 48MP wide angle με Super Steady OIS, που δεν είναι το ίδιο με το Super Steady Video που ήταν διαθέσιμο στο Galaxy Note 10. Είναι κάτι το νέο, που επίσης εφαρμόζεται στις φωτογραφίες και είναι παράξενο που κάνει το ντεμπούτο του στη συσκευή. Από την μεριά του το Note 10 Lite έχει ένα πιο σύνηθες ultra-wide / wide / telephoto setup.

Τέλος, μια άλλη μεγάλη και σημαντική διαφορά είναι στους επεξεργαστές. Το Note 10 Lite έχει τον Exynos 9810 της Samsung, ενώ το S10 Lite έχει τον Snapdragon 855. Και πάνω από όλα, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον λόγο που η Samsung επέλεξε να βάλει το premium branding της σε μη premium smartphones. Με τη σειρά Note 10 Lite, η δικαιολογία είναι προφανής. Οι συσκευές με γραφίδες αποκαλούνται Note. Με το S10 Lite, είτε άρεσε στη Samsung η συμμετρία, ή πίστεψε ότι ο Qualcomm επεξεργαστής στο S10 Lite του προδίδει χαρακτήρα premium.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.