Τα Samsung Galaxy A series smartphones τα πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά στην αγορά, από τότε που έκαναν το επίσημο νεμπούτο τους νωρίτερα φέτος. Η Samsung διέθεσε περίπου 12 εκατομμύρια μονάδες στην Ευρώπη το περασμένο τρίμηνο, ενώ πιο συγκεκριμένα, κατόρθωσε να πουλήσει δυο εκατομμύρια Galaxy A10, A30, A50 στην Ινδία, κατά την διάρκεια των πρώτων 40 ημερών παρουσίας στην αγορά. Ωστόσο, η σειρά θα έχει και συνέχεια, το 2020. Και οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις, θα έρθουν στον τομέα της κάμερας.

Galaxy A91, A81 και A71: Optical zoom και τρελός αριθμός megapixel

Ας ξεκινήσουμε την αναφορά μας με το Samsung Galaxy A91, που θα αντικαταστήσει το Galaxy A90. Το νέο αυτό μοντέλο, θα χρησιμοποιεί όπως όλα δείχνουν το νέο αισθητήρα των 108MP, που η Samsung ανέπτυξε σε συνεργασία με τη Xiaomi και υποστηρίζει 6K (6014 x 3384p) video recording στα 30fps με τεχνολογία Tetracell, που συνδυάζει τέσσερα pixels σε ένα για να βοηθήσει στην παραγωγή καλύτερων φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μαζί με αυτή την κάμερα, θα υπάρχει και μια των 16MP ultrawide και μια άλλη των 12MP μαζί με telephoto zoom που υποστηρίζει 5x optical zoom. Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την ύπαρξη μιας ToF κάμερας για βελτιωμένες φωτογραφίες πορτραίτου.

Το φθηνότερο Galaxy A81 θα διαθέτει ένα παρόμοιο camera setup, αν και αναμένεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές. Για παράδειγμα, ο κύριος αισθητήρας θα είναι των 64MP ενώ η telephoto θα υποστηρίζει 2x optical zoom αντί για 5x. Η τριάδα θα ολοκληρωθεί με το Galaxy A71, που το συγκεκριμένο μοντέλο θα διατηρήσει τον ToF αισθητήρα και την 12MP telephoto με 2x optical zoom αλλά η ultrawide θα πέσει στα 12 MP. Η κύρια κάμερα θα είναι των 48MP.

Galaxy A61 & A51: Δεν θα υπάρχει Time-of-Flight αισθητήρας, ωστόσο θα υπάρχουν τέσσερις κάμερες

Ακολουθώντας τα βήματα του Galaxy A71, το Galaxy A61 θα χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα των 48MP, με 8MP wide angle κάμερα και 10MP telephoto με 2x optical zoom. Επειδή οι ToF αισθητήρες δεν είναι φθηνοί, το Galaxy A61 θα χρησιμοποιεί έναν 5MP depth sensor, όπως και το Galaxy A51. Ωστόσο, στο τελευταίο οι 2x optical zoom lens και οι superwide angle θα συνοδεύονται με 12MP αισθητήρες. Η κύρια κάμερα από την άλλη πλευρά, θα είναι των 32MP.

Τέλος, τα Galaxy A41, Galaxy A31 και A21 όλα θα περιλαμβάνουν 5MP depth sensors. Οι telephoto κάμερες θα κοπούν και οι wide angle θα υποβαθμιστούν στα 8MP. Τέλος το Galaxy A41 θα διαθέτει 24MP camera, ενώ το Galaxy A31 θα διαθέτει μια των 16MP. Το Galaxy A21 θα περιλαμβάνει μια των 13MP.

Όλα αυτά δείχνουν ότι τα μοντέλα της ανανεωμένης σειράς Galaxy A συσκευών, θα εστιάσουν στη βελτίωση του τομέα της κάμερας και στη προσφορά κορυφαίων χαρακτηριστικών σε ανταγωνιστικές τιμές. Από τότε που η Samsung κυκλοφόρησε τη νέα σειρά, έχει δει σημαντικές πωλήσεις, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν αρκετές εταιρείες την είχαν ξεπεράσει στον τομέα των μεσαίου κόστους smartphones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.