Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για τον προγραμματισμό γευμάτων ή την εύρεση συνταγών, πιθανόν να έχετε συναντήσει την εφαρμογή Whisk. Η δημοφιλής εφαρμογή για Android και iOS διευκολύνει την αποθήκευση και τη χρήση συνταγών από το smartphone. H Samsung απέκτησε το Whisk το 2019 και τώρα το μετονομάσει σε “Samsung Food”.

Tο “Samsung Food” είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του Whisk που θα αντικαταστήσει τη δημοφιλή εφαρμογή τόσο στις συσκευές Android όσο και στις συσκευές iOS. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει ήδη κάνει rebranded κάποιους από τους λογαριασμούς του Whisk στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ιστότοπος του Whisk ανακατευθύνεται πλέον στο “samsungfood.com”.

Samsung Food

Επιπλέον, φαίνεται να λειτουργεί, στο σύνολο του, παρόμοια με το Whisk, είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και έχει πάνω από 160.000 συνταγές. Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Whisk, όπως η δυνατότητα αποθήκευσης συνταγών από το διαδίκτυο, οι οδηγοί βήμα προς βήμα, και η λειτουργία προγραμματισμού γευμάτων, παραμένουν διαθέσιμα στην νέα εφαρμογή.

Η Samsung αναφέρει ότι το ευρύ φάσμα λειτουργιών του Food υποστηρίζει τους χρήστες σε κάθε βήμα κατά τη διαδικασία προγραμματισμού και μαγειρέματος γευμάτων, καλύπτοντας τέσσερις βασικούς τομείς: ανακάλυψη και εξατομίκευση συνταγών, εξατομικευμένος προγραμματισμός γευμάτων, συνδεδεμένο μαγείρεμα και λειτουργίες διαμοιρασμού.

Samsung Food

Ένα νέο στοιχείο στο Samsung Food φαίνεται να είναι η υποστήριξη για τη σύνδεση της εφαρμογής με τις συσκευές της κατασκευάστριας. Τα ψυγεία Bespoke Family Hub θα υποστηρίζουν συνταγές από την εφαρμογή, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη για “πολυάριθμες συσκευές”, συμπεριλαμβανομένων των φούρνων, των φούρνων μικροκυμάτων, και των επαγωγικών εστιών της, μέχρι το τέλος του 2023.

Για το μέλλον, μεταξύ άλλων, η Samsung αναφέρει ότι η νέα εφαρμογή θα αποκτήσει χαρακτηριστικά AI βασισμένα σε οπτικά στοιχεία, κάποια στιγμή το 2024. Αυτό θα επιτρέψει στην εφαρμογή να αναγνωρίζει τα τρόφιμα και τα γεύματα μέσω μιας εικόνας για να παρέχει διάφορες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών πληροφοριών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.