Το thismoney.co.uk αναφέρεται σε ένα περιστατικό κλοπής smartphone σε μια πάμπ του Λονδίνου που είχε ως αποτέλεσμα ο κάτοχος να χάσει 2 χιλιάρικα (£2,000) από τη Revolut, με το άτομο που του έκλεψε το κινητό να του μεταφέρει τα χρήματα σε δικό του λογαριασμό. Η υπηρεσία αρνήθηκε να του τα επιστρέψει τονίζοντας ότι δεν είδε τίποτα ύποπτο στις συναλλαγές καθώς δόθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Το περίεργο είναι ότι δεν είχε δώσει πουθενά το passcode είτε της συσκευής είτε της Revolut ούτε το είχε στείλει σε κάποια εφαρμογή μηνυμάτων, ούτε καν είχε πατήσει σε κάποιον σύνδεσμο. Τελικά, ο ίδιος έπρεπε να καταγγείλει την ιστορία του στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα, να γίνει θέμα δηλαδή για να του επιστρέψει τα χρήματα. Όχι μόνο αυτό, αλλά να του χαρίσει και άλλες 250 λίρες ως ένδειξη καλής θέλησης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, όλα πρέπει να έγιναν σε εκείνη την πάμπ. Όπου κάποιος είδε το password που πληκτρολόγησε και όλα τα υπόλοιπα πλέον είναι ιστορία. Πάντως, στην εποχή της AI να μην θεωρεί ύποπτη συναλλαγή ολόκληρη Revolut σε κάποιον άγνωστο τα μαύρα μεσάνυχτα δεν θα μπορούσες να το θεωρήσεις και σωστό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.