Η Revolut αιτήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου να απορρίψει την αγωγή που κατέθεσε ένα γαμπρός ενός μεγιστάνα ορυχείων, ο Ildar Uzbekov επειδή η γνωστή εφαρμογή ηλεκτρονικού χρήματος μπλοκάρισε το λογαριασμό του λόγω υποψίας ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

 Η υπόθεση έρχεται εν μέσω ελέγχου από τις ρυθμιστικές αρχές, του τρόπου με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζουν πελάτες υψηλού προφίλ που ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για τη φήμη τους.  Η ιδιωτική τράπεζα Coutts διέγραψε πέρυσι τον Νάιτζελ Φάρατζ υπέρμαχο του Brexit, έχοντας εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις πολιτικές του απόψεις.

Ο δικηγόρος του Ildar Uzbekov κατηγορεί την Revolut για ψευδείς ισχυρισμούς όσον αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πως δεν είχαν καμιά απολύτως βάση. Η μεριά της Revolut πάντως διευκρινίζει ότι υπόκεινται σε αυστηρό ρυθμιστικό έλεγχο και καλείται από τη νομοθεσία να μπλοκάρει λογαριασμούς για υποψία ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες.

Η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού της Revolut έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον από τις δικαστικές αρχές στις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ομαδική αγωγή για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα βιομετρικά δεδομένα που συλλέγονται μέσω των selfie video που έχουν καταγράψει οι ίδιοι οι πελάτες.

Σε καταγγελία που κατατέθηκε σε δικαστήριο των ΗΠΑ, τον περασμένο Νοέμβριο, υποστηρίζεται ότι η εταιρεία παραβίασε την πολιτειακή νομοθεσία περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καθώς δεν γνωστοποίησε κατάλληλα τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει και αποθηκεύει τα δεδομένα αυτά, τα οποία οι υποψήφιοι πελάτες καλούνται να καταγράψουν προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμούς και να τους επαληθεύσουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.