Ένας λογαριασμός Revolut σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις και να διαχειριστείς εύκολα τα χρήματά σου, να έχεις πρόσβαση σε 36 διαφορετικά συναλλάγματα και να στέλνεις ή να λαμβάνεις μεταφορές σε πολλές χώρες και σε νομίσματα και να ξοδεύεις τα χρήματά σου απλά με τη χρήση της χρεωστικής σου κάρτας ή της άυλης.

Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ ενός λογαριασμού Revolut και ενός λογαριασμού τραπέζης. Και η ίδια η Revolut εξηγεί τις διαφορές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη Revolut σαν καθημερινό λογαριασμό; πως προστατεύει τα χρήματα; Αν σε ενδιαφέρει η απάντηση στο ερώτημα αυτό καλό είναι να προχωρήσεις στην ανάγνωση παρακάτω.

Η Nova μόλις ανακοίνωσε τα νέα προγράμματα Nova Family – Αυτές είναι οι τιμές

Έχει η Revolut τραπεζική άδεια;

Στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, η Revolut Bank UAB, έχει λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Λιθουανίας και αποτελεί τράπεζα σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Να τι αναφέρει συγκεκριμένα:

Ο Όμιλος Revolut κατέχει πολλές άδειες και εγκρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να σας παρέχουμε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως τη διατήρηση λογαριασμών ηλεκτρονικού χρήματος, τη διαπραγμάτευση μετοχών, εικονικών νομισμάτων, ασφάλισης και πολλά άλλα. Το 2023, θέσαμε σε εφαρμογή τοπικούς λογαριασμούς IBAN – ή διεθνείς αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών – στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία, ενώ προγραμματίζονται πολλοί ακόμη, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να χρησιμοποιούν τη Revolut ως κύριο λογαριασμό τους για τις βασικές καθημερινές τραπεζικές ανάγκες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Revolut δεν έχει ακόμη τραπεζική άδεια. Εργαζόμαστε για την απόκτηση τραπεζικής άδειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα μοιραστούμε τα νέα μόλις το κάνουμε.

Η Revolut είναι ένα ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο (μερικές φορές αποκαλείται “EMI”). Είμαστε εξουσιοδοτημένοι σύμφωνα με τους κανονισμούς ηλεκτρονικού χρήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και εποπτευόμαστε από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA). Το γεγονός ότι είμαστε ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος μας επιτρέπει να σας παρέχουμε έναν καθημερινό λογαριασμό που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας με διάφορους τρόπους, αλλά η Revolut δεν είναι τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς προστατεύει η Revolut τα χρήματά μου;
Στον ΕΟΧ

Στον ΕΟΧ, η Revolut (Revolut Bank UAB) είναι μια τράπεζα που έχει συσταθεί στη Δημοκρατία της Λιθουανίας και έχει λάβει άδεια λειτουργίας και ρυθμίζεται από την Τράπεζα της Λιθουανίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως πιστωτικό ίδρυμα.

Σχεδόν όλες οι καταθέσεις που πραγματοποιούν οι ιδιώτες και οι εταιρικοί καταθέτες στην Revolut Bank UAB ασφαλίζονται από την κρατική εταιρεία Deposit and Investment Insurance. Αυτό σημαίνει ότι εάν η Revolut Bank UAB δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις και να επιστρέψει μια ασφαλισμένη κατάθεση, η λιθουανική κρατική εταιρεία Deposit and Investment Insurance καταβάλλει στους καταθέτες την αποζημίωση για την ασφάλιση των καταθέσεων. Ορισμένες καταθέσεις δεν καλύπτονται από την ασφάλιση και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα μας για την ασφάλιση καταθέσεων ή στη διεύθυνση www.iidraudimas.it.

Πρόκειται για το ίδιο επίπεδο προστασίας με οποιαδήποτε άλλη συμβατική τράπεζα και ισχύει ανεξάρτητα από την εθνικότητα του πελάτη. Όποιος πραγματοποιεί τραπεζικές συναλλαγές εντός των χωρών της ΕΕ καλύπτεται μέσω της προστασίας των καταθέσεων. Επιπλέον, όπως και κάθε άλλη τράπεζα, υπόκειται σε αυστηρές απαιτήσεις από τις ρυθμιστικές αρχές που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οπότε είναι απίθανο οι πελάτες μας να χρειαστεί ποτέ να βασιστούν σε τέτοιου είδους προστασία. Παρόλα αυτά, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν.

Τι κάνει η Revolut με τα χρήματά μου;

Η Revolut καταθέτει τα υπόλοιπά σας σε κεντρικές τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και σε ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία υψηλής ποιότητας, όπως κρατικά ομόλογα και ομόλογα επενδυτικής διαβάθμισης που εκδίδονται από αξιόπιστα ιδρύματα. Αυτό σημαίνει ότι η Revolut διατηρεί πάντα κεφάλαια για ώρα ανάγκης – αλλά μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο υπόλοιπό σας στη Revolut όποτε το θελήσετε.

Πόσα από τα χρήματά σας προστατεύονται;

Το μέγιστο ποσό ασφαλιστικής αποζημίωσης για τις καταθέσεις στην Revolut Bank UAB για έναν καταθέτη είναι 100.000 ευρώ. Το ποσό της αποζημίωσης από την ασφάλιση καταθέσεων υπολογίζεται με την πρόσθεση όλων των καταθέσεων που τηρούνται στην Revolut Bank UAB.

Τι γίνεται αν η Revolut δεν επιστρέψει την κατάθεσή σας;

Σε περίπτωση που η Revolut Bank UAB αποτύχει να επιστρέψει τα χρήματά σας λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των οικονομικών της υποχρεώσεων, τότε η λιθουανική κρατική εταιρεία Deposit and Investment Insurance καταβάλλει την αποζημίωση ασφάλισης καταθέσεων στους πελάτες. Η αποζημίωση από την ασφάλιση καταθέσεων πρέπει να καταβληθεί εντός 10 εργάσιμων ημερών. Με αυτόν τον τρόπο, τα χρήματα των πελατών μας προστατεύονται.

Εν ολίγοις στις Ευρωπαϊκές χώρες οι καταθέσεις στη Revolut είναι εξασφαλισμένες ως και 100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.