Η αγορά των smartphones βρίσκεται εν μέσω μιας από τις χειρότερες υφέσεις της, καθώς οι συνολικές πωλήσεις το 2022 έπεσαν πάνω από 11% σε όλο τον κόσμο. Η Samsung χτυπήθηκε ιδιαίτερα σκληρά από την ύφεση, αποστέλλοντας σχεδόν 16% λιγότερα τηλέφωνα πέρυσι από ό,τι το 2021, οπότε η εταιρεία έχει πολλά να πετύχει με τη σειρά Galaxy S23. Οι ναυαρχίδες φαίνεται να είχαν μια επιτυχημένη κυκλοφορία, καθώς τα στοιχεία πωλήσεων προπαραγγελιών από όλο τον κόσμο δείχνουν ότι η Samsung θα μπορούσε να βγει από τη δυσφορία της.

Θα ξεκινήσουμε τα πράγματα από την Ασία, την πατρίδα της Samsung. Σε σύγκριση με τη σειρά Galaxy S22, η φετινή σειρά Galaxy S23 πούλησε τουλάχιστον 10% περισσότερες μονάδες κατά την περίοδο των προπαραγγελιών στην Ταϊβάν. Η ανάπτυξη ήταν ακόμη πιο ισχυρή στην Ινδία, η οποία είδε διπλάσιες προπαραγγελίες σε σχέση με πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων 140.000 μονάδων που πωλήθηκαν μέσα στις πρώτες 48 ώρες, σύμφωνα με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Samsung Raju Pullan.

Στη Νότια Κορέα, οι προσφορές προπαραγγελιών για τη σειρά Galaxy S23 ήταν διαθέσιμες για 7 ημέρες και η εταιρεία φέρεται να πούλησε ένα ρεκόρ 1.09 εκατομμυρία τηλέφωνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αύξηση κατά 8% σε σχέση με τις 1.01 εκατομμύρια προπαραγγελίες του S22 πέρυσι. Το S23 Ultra αντιπροσώπευε το 60% των φετινών αγορών με 650.000 μονάδες. Το κανονικό S23 αφορούσε το 23% των πωλήσεων, ενώ το S23+ κατέλαβε το υπόλοιπο 17%.

Μέχρι στιγμής, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα για την οποία υπάρχουν νούμερα πωλήσεων δημοσίως διαθέσιμα είναι η Γαλλία, όπου οι προπαραγγελίες του S23 από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου σχεδόν διπλασίασαν τις πωλήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό συμβαίνει αφού η σειρά S22 συγκέντρωσε πάνω από διπλάσιες προπαραγγελίες από το S21 στη χώρα αυτή, υποδεικνύοντας ότι τα φετινά μοντέλα πούλησαν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερες μονάδες από τις ναυαρχίδες της Samsung το 2021.

Μεταφερόμενοι στο δυτικό ημισφαίριο, οι προπαραγγελίες του Samsung Galaxy S23 στη Λατινική Αμερική ήταν 50% υψηλότερες από πέρυσι, κυρίως χάρη στο ότι οι ναυαρχίδες έγιναν για πρώτη φορά διαθέσιμες στη Βραζιλία την ημέρα κυκλοφορίας. Οι πωλήσεις μετρήθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το S23 Ultra αντιπροσώπευε το 59% των προπαραγγελιών στην περιοχή.

Παγκοσμίως, το 60% των ανθρώπων επέλεξαν το S23 Ultra, σύμφωνα με τη Samsung. Η Samsung δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αριθμούς πωλήσεων στις ΗΠΑ, αλλά αν ο υπόλοιπος κόσμος αποτελεί ένδειξη, το Galaxy S23 Ultra θα πρέπει να είναι ένα δημοφιλές προϊόν στη Βόρεια Αμερική, μια αγορά που είναι γνωστό ότι προτιμά τις προτάσεις υψηλότερων προδιαγραφών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.