Οθόνη
Στο κομμάτι της οθόνης έχουμε μια AMOLED τις 6.4 ίντσες, που δεν είναι σύνηθες σε αυτή την κατηγορία. Η ανάλυσή της είναι FHD+ και ο ρυθμός ανανέωσής περιορίζεται στα 60Hz. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε τα 120Hz που βρήκαμε στο realme 7 5G, ίσως φταίει πως τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιούμε οθόνες 90+ Hz και καταλαβαίνουμε την διαφορά όταν γυρνάμε στα 60Hz.
Η οθόνη σαν AMOLED παρουσιάζει πολύ ρεαλιστικά χρώματα και εξαιρετικές γωνίες θέασης. Το μέγεθος είναι πολύ καλό για θέαση περιεχομένου, ενώ η ανάλυση είναι αρκετή για να παράξει 411ppi, πυκνότητας σε pixels.
Αυτό που εντυπωσιάζει όμως είναι πως η οθόνη μπορεί να φτάσει σε φωτεινότητα τα 1000nits, χαρακτηριστικό που βλέπουμε συνήθως σε ναυαρχίδες. Έτσι δε θα έχουμε το παραμικρό πρόβλημα κατά την χρήση σε εξωτερικούς χώρους.
Με μια τόσο ποιοτική AMOLED οθόνη και με τέτοια φωτεινότητα, εύκολα μπορούμε να παραβλέπουμε στα 60Hz της οθόνης!
Ήχος
Στο κομμάτι του ήχου έχουμε μονοφωνικό ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής. Ο ήχος προσφέρει δυνατό μπάσο και καθαρές πρίμες. Οι μεσαίες γεμίζουν αρκετά καλά τον ήχο με το τελικό να είναι αρκετά ποιοτικός, δεδομένης πάντα της τιμής της συσκευής. Η ένταση είναι σε πολύ καλά επίπεδα, όμως θα θέλαμε λίγο περισσότερο βάθος στον ήχο, κάτι βέβαια που σπανίζει στη μεσαία κατηγορία.
Όμως η realme δε μας αφήνει παραπονεμένους, αφού διαθέτει 3.5mm audio jack για τα ακουστικά μας, με αρκετά καλή απόδοση, ώστε να απολαμβάνουμε πολύ καλό ήχο, απλά με ένα καλό ζευγάρι ακουστικών. Άλλωστε στα ενσύρματα μπορούμε να βρουμε πολύ καλές λύσεις, με πολύ λίγα χρήματα.
Στο σύνολο ο ήχος της συσκευής θα μας καλύψει για όλες τις βασικές μας ανάγκες, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Κάμερα
Αυτό που ξεχωρίζει στη συσκευή είναι φυσικά η κάμερα της, αφού είναι η πρώτη συσκευή μεσαίας κατηγορίας που βλέπουμε και έρχεται με αισθητήρα 108MP. Ο φακός είναι αρκετά “φωτεινός” με διάφραγμα f/1.9. Από αυτή την κάμερα καταφέραμε να τραβήξουμε μερικές πολύ όμορφες φωτογραφίες, με πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας και πάρα πολύ καλό δυναμικό εύρος. Η πολύ καλή ποιότητα οφείλεται στο pixel binning που κάνει η συσκευή, συνδυάζοντας 8 συνολικά γειτονικά pixels σε ένα, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα λεπτομέρειας, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα επίπεδα θορύβου. Με αυτή την τεχνική έχουμε χαμηλά επίπεδα θορύβου και στις νυχτερινές φωτογραφίες μας, για μια συσκευή αυτή της κατηγορίας πάντα.
Δίπλα θα βρούμε μια κάμερα 8MP με υπερευρυγώνιο φακό f/2.3 για τις λήψεις που δεν μπορούμε να πάμε πιο πίσω. Τα 8MP δεν είναι αρκετά για ένα τόσο μεγάλο πλάνο, όμως είναι ιδιαίτερη κοινή ανάλυση για αυτή την κατηγορία. Όμως στην περίπτωση του realme 8 Pro, όσα χάνει σε λεπτομέρεια, τα κερδίζει σε δυναμικό εύρος και σε επιδόσεις σε χαμηλό φωτισμό.
Τις κάμερες συμπληρώνει και μια 2MP macro κάμερα, που όπως όλες οι macro κάμερες αυτής της κατηγορίας, είναι εντάξει για το instagram, αλλά όχι για κάτι παραπάνω.
Τέλος, έχουμε και μια 2MP κάμερα για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου, ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό bokeh effect στα πορτρέτα μας.
Στην πρόσοψη θα βρούμε μια κάμερα 16MP, με φακό διαφράγματος f/2.5. Από αυτή την κάμερα παίρνουμε πολύ καλές φωτογραφίες σε καλό φωτισμό, με υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και πάρα πολύ καλό bokeh effect. Το βράδυ τα πηγαίνει ανέλπιστα καλά, φωτίζοντας πολύ καλά το πρόσωπό μας και κρατώντας τον θόρυβο σχετικά χαμηλά.
Στο κομμάτι του βίντεο το realme 8 Pro μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K από την πίσω κάμερα, με πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας και γρήγορη εστίαση. Δυστυχώς η σταθεροποίηση απουσιάζει, οπότε θα χρειαστείτε πολύ σταθερό χέρι. Το selfie βίντεο είναι και αυτό καλό, με ικανοποιητικό δυναμικό εύρος.
Στο σύνολο έχουμε μια αρκετά καλή κάμερα για τα χρήματα που ζητάει η συσκευή και σίγουρα θα καλύψει τις καθημερινές ανάγκες ενός χρήση.
Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Οκ καλό αλλά σε τιμή 50 ευρώ τουλάχιστον κάτω από το Redmi note 10 pro το οποίο έχει και γορίλα 5 μπρος πίσω πέραν των υπολοίπων που είναι πολλά…
Δεν αναφέρεται στο άρθρο πουθενά το κυριότερο ατού του συγκεκριμένου κινητού, ατού που ακόμα και το (συνολικά) καλύτερο Xiaomi Redmi Note 10 pro δεν το έχει. Βασικά, δεν το έχει αυτή την στιγμή κανένα άλλο κινητό τηλέφωνο στην κατηγορία τιμής των 300 ευρώ περίπου!! Η κύρια κάμερά του, χάρη σε εξειδικευμένο software και χρήση ειδικών αλγορίθμων, μπορεί να τραβάει φωτογραφίες με ΖΟΟΜ 3Χ χωρίς απώλεια ποιότητας!! Βασικά, τραβάει τις ίδιες ή και καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες 3Χ από ακριβότερα κινητά που έχουν ξεχωριστό telephoto φακό των 8mp!! Όποιος θέλει να διαβάσει περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να πληκτρολογήσει στο Google: “Realme 8 pro review gsmarena”, ενώ εάν θέλει να έχει και μια σύγκριση με το Xiaomi, μπορεί να πληκτρολογήσει “Xiaomi Redmi Note 10 pro review gsmarena.” Στο αποτέλεσμα θα σας το βγάλει ως Xiaomi Redmi Note 10 pro max, αλλά ουσιαστικά είναι το ίδιο ακριβώς μοντέλο.
ξερεις την λεξη gimmick?
Αποκτα 108 megapixels και 720G για τριτη συνεχη χρονια. Και πλαστικο