Ποιο είναι ένα από τα λεγόμενα “τεχνολογικά hot takes” που κατέχει ο διευθυντής του Instagram, ο Adam Mosseri; “Το Android είναι πλέον καλύτερο από το iOS”. Το σχόλιο του Mosseri έγινε στο Threads αυτό το Σαββατοκύριακο ως απάντηση σε μια ερώτηση που τέθηκε από τον MKBHD και φυσικά μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το πώς οι προσωπικές του προτιμήσεις επηρεάζουν τα roadmap προϊόντων σε Instagram και Threads.

Το σχόλιο του Mosseri έρχεται την ώρα που το Instagram και η Meta συνεχίζουν να προωθούν την κυκλοφορία του Threads, του νέου κοινωνικού δικτύου microblogging μικρής διάρκειας που μοιάζει σε πολλά σημεία με το Twitter. Το Threads είναι προς το παρόν προσβάσιμο μόνο στο iPhone, ενώ τα iPad περιμένουν. Ωστόσο, τα tablet δεν έχουν μείνει πίσω μόνο όσον αφορά το Threads.

Θα είχε το Instagram εφαρμογή για iPad αν ο ίδιος ο Mosseri προτιμούσε το iPhone από το Android; Ρεαλιστικά, ο Mosseri πιθανόν να χρησιμοποιεί συσκευές iOS και Android σε τακτική βάση και οι προσωπικές του προτιμήσεις πιθανόν να μην καθορίζουν το roadmap για το Instagram και το Threads. Παρ’ όλα αυτά, οι πιθανότητες είναι ότι αν ο ίδιος ο Mosseri ήθελε συγκεκριμένα μια εφαρμογή Instagram για iPad και υποστήριζε κάτι τέτοιο, σίγουρα θα ήταν ένα project υψηλής προτεραιότητας.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Mosseri ασχολήθηκε με την έλλειψη του Instagram στο iPad και εξήγησε ότι ενώ μια ειδική εφαρμογή “θα ήταν ωραίο να πραγματοποιηθεί”, το Instagram έχει “πολλά να κάνει” οπότε “δεν έχει κάνει την υπέρβαση”.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Mosseri ασχολήθηκε και πάλι με την έλλειψη του Instagram στο iPad και είπε ότι “δεν είναι ακόμα αρκετά μεγάλη η ομάδα ανθρώπων” που θα χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή “για να αποτελέσει προτεραιότητα.”

Μάλιστα, είπε ότι ελπίζουν να φτάσουν τον στόχο κάποια στιγμή, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ απασχολημένοι με άλλα πράγματα, τα οποία ο Mosseri ονομάζει “τελικά χαρακτηριστικά”. Μερικά από αυτά τα “πράγματα” ήταν η υποστήριξη του dark mode, οι προγραμματισμένες αναρτήσεις, η διαγραφή φωτογραφίας από ένα καρουζέλ, και άλλα.

Η έλλειψη πρόσβασης στις εφαρμογές Threads και Instagram από άλλες πλατφόρμες της Apple εκτός του iPhone είναι απογοητευτική, ειδικά για όσους ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν το Threads ως αντικαταστάτη του Twitter. Μέχρι στιγμής, ο Mosseri δεν έχει ανακοινώσει κανένα σχέδιο για να φέρει το Threads – ή το Instagram – στα Mac ή στα iPad.

Ίσως το πιο απογοητευτικό από όλα είναι ότι το Instagram επιλέγει να μην επιτρέπει στους χρήστες Mac να τρέξουν την έκδοση iPhone του Instagram και του Threads στους υπολογιστές με επεξεργαστές της Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.