Η Qualcomm παρουσίασε επίσημα τα chipset Snapdragon G που έχουν σχεδιαστεί για φορητές κονσόλες παιχνιδιών. Ο Snapdragon G1 Gen 1 είναι κατασκευασμένος για φορητές συσκευές ροής παιχνιδιών χωρίς ανεμιστήρα και η εταιρεία λέει ότι μπορεί να προσφέρει πάνω από 10 ώρες αυτονομία. Διαθέτει οκταπύρηνη CPU Kryo και GPU Adreno A11, υποστηρίζει Wi-Fi 5 και Bluetooth 5.0, και αναλύσεις οθόνης έως και 720p στα 60 fps.

Από την άλλη, ο Snapdragon G2 Gen1 θα τροφοδοτεί φορητές συσκευές που προορίζονται για mobile και cloud gaming με την ίδια οκταπύρηνη Kryo CPU και μια πιο ισχυρή Adreno A21 GPU. Επίσης, υπάρχει υποστήριξη για Wi-Fi 6/6E και συνδεσιμότητα 5G χάρη στο μόντεμ Snapdragon X62 5G. Το chip υποστηρίζει οθόνες FHD+ έως 144 fps.

Ο τρίτος Snapdragon G είναι ο Snapdragon G3x Gen 2, διάδοχος του G3x Gen 1 που τροφοδοτεί ήδη το Razer Edge 5G. Το νέο κορυφαίο chipset της σειράς G θα τροφοδοτεί τις ναυαρχίδες που στοχεύουν στην παροχή παιχνιδιών επιπέδου PC εν κινήσει. Ο G3x Gen 2 διαθέτει οκταπύρηνη CPU Kryo, η οποία είναι πάνω από 30% ταχύτερη από τον προκάτοχό της. Επίσης, διαθέτει μια νέα GPU Adreno A32, η οποία υπόσχεται διπλάσιες επιδόσεις.

Ο Snapdragon G3x Gen 2 υποστηρίζει ray tracing, Wi-Fi 7 και συνδεσιμότητα 5G. Το chip μπορεί να χειριστεί οθόνες FHD+ έως 144 fps και η Qualcomm μπορεί να υπερηφανεύεται για PCIe Gen 4 SSD και υποστήριξη στερεοφωνικής απτικής ανάδρασης. Η AyaNeo, η Huaqin, η Inventec, η Thundercomm, και άλλες εταιρείες φορητών gaming συσκευών συνεργάζονται με την Qualcomm για να αναπτύξουν και κυκλοφορήσουν νέες συσκευές που τροφοδοτούνται από τα chipset της σειράς Snapdragon G, αργότερα φέτος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.