Γνωρίζουμε ότι είναι άδικο να συγκρίνουμε τον Exynos 7420 με έναν high-end επεξεργαστή επόμενης γενιάς, αλλά στην περίπτωση αυτή ο επεξεργαστής της Samsung, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς το οποίο θα μας βοηθήσει να πάρουμε μια ιδέα για το πόσο δυνατός θα είναι ο Snapdragon 820 της Qualcomm.

Qualcomm-Snapdragon-820-AA-840x454

Ο αναλυτής Pan Jiutang, σε μια δημοσίευση του στο Weibo, ισχυρίζεται πως σύμφωνα με έμπιστες πληροφορίες ενός φίλου του, ο Snapdragon 820 πρόκειται να είναι μια τεράστια αναβάθμιση σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά επεξεργαστών για ναυαρχίδες. Η πηγή του ισχυρίζεται ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ του Snapdragon 820 και του Exynos 7420, τον οποίο βρίσκουμε σε όλες τι φετινές ναυαρχίδες της Samsung.

Πιο συγκεκριμένα, ο Snapdragon 820 θα είναι 50% ισχυρότερος από τον Exynos 7420, έναν επεξεργαστή που είναι ήδη γνωστός για την άφθονη επεξεργαστική του ισχύ και θεωρείτε ο δυνατότερος επεξεργαστής για smartphones της χρονιάς. Επιπλέον, λέγεται πως ακόμα και στα single-threading tests θα παράγει το ίδιο αποτέλεσμα.

Αν και είναι επεξεργαστές από διαφορετικές γενιές, μια αύξηση τάξεως των 50% καταφέρνει σίγουρα να εντυπωσιάσει, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι οι περισσότερες αναβαθμίσεις στις επιδόσεις τείνουν να είναι σταδιακές.

Θα πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι οι πρόσφατες φήμες λένε ότι οι εκδόσεις των ΗΠΑ και της Κίνας του επερχόμενου Samsung Galaxy S7, θα διαθέτουν τον Snapdragon 820 για επεξεργαστή. Ο λόγος είναι ακόμη άγνωστος, αλλά η Samsung θα έχει σίγουρα κάποιο λόγο για να επιλέξει τον Snapdragon 820 και όχι κάποιον δικό της επεξεργαστή. Μην ξεχνάμε ότι ο Snapdragon 820 λέγεται ότι αναπτύσσεται και κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Samsung και θα χρησιμοποιεί την δεύτερης γενιάς διαδικασία 14nm της εταιρείας.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ