Ο επερχόμενος Snapdragon 820 της Qualcomm, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο, πρόκειται να είναι κατασκευασμένος κυρίως στα εργοστάσια της Samsung, χρησιμοποιώντας διαδικασία παραγωγής 14nm. Υπήρξαν φήμες ότι μελλοντικές εκδόσεις του Snapdragon 820 θα έρθουν στα 10nm, αλλά αυτό φαίνεται να είναι λίγο τραβηγμένο και πιο κατάλληλο για τον Snapdragon 830.

samsung-electronics-to-be-tapped-by-qualcomm-for-its-snapdragon-820

Χάρη σε έναν χρήστη του Weibo, ο οποίος είχε διαρρεύσει ξανά στο παρελθόν πληροφορίες για επερχόμενους επεξεργαστές, μαθαίνουμε ότι ο Snapdragon 820 θα χρησιμοποιεί την δεύτερης γενιάς διαδικασία 14nm της Samsung. Οι πρώτοι 14nm επεξεργαστές, όπως ο Exynos 7420 στο Galaxy S6, ή ο Apple Α9 στο iPhone 6s, έκαναν χρήση της τεχνολογίας LPE, ενώ η δεύτερη γενιά θα κάνει χρήση της τεχνολογίας LPP.

Η τεχνολογία LPP προσφέρει υψηλότερη απόδοση με ακόμη λιγότερη κατανάλωση, ωστόσο η Samsung δουλεύει ακόμα σκληρά για να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο απόδοση. Αυτός θα μπορούσε να είναι κι ο λόγος που δεν έχουμε ακόμα δει smartphones με Snapdragon 820.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ