Η Qualcomm λάνσαρε το Snapdragon 7s Gen 2, ένα chipset χτισμένο στην τεχνολογία διεργασίας 4nm. Αυτό το SoC προορίζεται να αποτελέσει λύση για τους κατασκευαστές τηλεφώνων που θέλουν μια ικανή πλατφόρμα που βοηθά να κρατήσουν το κόστος σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η CPU του 7s είναι λιγότερο ισχυρή από οποιοδήποτε άλλο chip της σειράς Snapdragon 7 και ο ISP δεν είναι τόσο εντυπωσιακός. Ορισμένες φήμες έδειξαν ότι ο 7s Gen 2 θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Redmi Note 13, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αυτό το μήνα.

Η ονομασία μπορεί να ακούγεται συγκεχυμένη, επειδή δεν υπήρχε μια πρώτη γενιά 7s ή μια δεύτερη γενιά Snapdragon 7. Επίσης, δεν ξέρουμε τι σημαίνει το “s”, αλλά είναι σαφώς ένας δείκτης για πετσοκομμένες προδιαγραφές. Η CPU διαθέτει τέσσερις πυρήνες στα 2.4 GHz για απόδοση και άλλους τέσσερις στα 1.95 GHz για αποδοτικότητα.

Η GPU Adreno του Snapdragon 7s Gen 2 δεν προσδιορίζεται, αλλά αναφέρεται ότι υποστηρίζει ανάλυση FHD+ στα 144Hz. Η πλατφόρμα συνδεσιμότητας FastConnect 6700 αποτελεί “έκπτωση” από την 6900 στο Snapdragon 7+ Gen 2 και με αυτήν η μέγιστη ταχύτητα DL είναι μόλις 2.9 Gbps.

Επιπλέον, το SoC υποστηρίζει Bluetooth 5.2 και μνήμη είναι LPDRR5 στα 3200 MHz, έρχεται με Spectra ISP που υποστηρίζει smartphone με μία μόνο κάμερα έως 200 MP και λήψη βίντεο 4K στα 30fps, ενώ υπάρχει υποστήριξη USB-C 3.1 και Quick Charge 4+.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.