Τα Galaxy S23 έχουν μία πειραγμένη έκδοση του Snapdragon 8 Gen 2 που έφτιαξε η Samsung και φαίνεται να είναι ισάξια του A15 στο iPhone 14, τουλάχιστον στις δοκιμές πολλαπλών πυρήνων, παρά τον χαμηλότερο χρονισμό. Επιπλέον, παρουσιάζεται ως λιγότερο ισχυρός από τον νέο A16 στο 14 Pro Max στις ίδιες δοκιμές, ενώ τον ξεπερνά στο gaming σε επιδόσεις και θερμοκρασία.

Φαίνεται λοιπόν ότι ίδια απόδοση προσφέρει και ο Snapdragon 7+ Gen 2 που φτιάχτηκε για mid-range τηλέφωνα. Σύμφωνα με τις δοκιμές, το νέο SoC έχει την διπλάσια απόδοση καρέ ανά δευτερόλεπτο σε σχέση με τον Gen 1, αν και καταναλώνει ελαφρώς περισσότερη ενέργεια από τον Snapdragon 8 Gen 2.

Παρά την επιβλητική ταχύτητα των 2.91 GHz των πυρήνων CPU Kryo και τον διπλασιασμό των ταχυτήτων του Adreno, ο Snapdragon 7+ Gen 2 προσφέρει μείωση 13% στη μέση κατανάλωση ενέργειας, καθώς είναι κατασκευασμένος με τη λιτή μέθοδο παραγωγής 4nm που χρησιμοποιεί και ο Snapdragon 8 Gen 2 των Galaxy S23.

Επιπλέον, ο Snapdragon 7+ Gen 2 είναι ένα chipset που φέρνει χαρακτηριστικά των flagship 8 series στα mid-range. Μεταξύ αυτών είναι οι υψηλές επιδόσεις με αυξημένους ρυθμούς ρολογιού του επεξεργαστή και τα γραφικά κλίμακας gaming, η φωτογράφηση σε χαμηλό φωτισμό με ευρύτερο δυναμικό εύρος και η λήψη βίντεο 4K HDR.

Από πλευράς συνεπεξεργασίας, το Snapdragon 7+ Gen 2 θα προσφέρει πιο σύνθετους υπολογισμούς AI, καθώς και αυξημένες ταχύτητες λήψης 5G και τα πιο πρόσφατα πρότυπα συνδεσιμότητας Wi-Fi και Bluetooth.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.