Το δοκιμάσαμε και κολλήσαμε είναι η αλήθεια. Αν διαβάζεις techmaniacs.gr, θα γνωρίζεις  ότι συνεχώς ψάχνω τρόπους να δώσω ζωή σε παλιά laptops που έχω και πριν από μερικές ημέρες έτυχε να πέσω πάνω στο Q40S. Πρόκειται για ένα γρήγορο και ιδιαίτερα φιλικό προς το χρήστη λειτουργικό βασισμένο στο Debian.

q4os

Χθες το βράδυ, το κατέβασα δημιούργησα ένα USB flashακι και το πέρασα σε ένα παλιό HP 255 laptop και πραγματικά του έδωσε άλλον αέρα σε σχέση με τα Windows. Το βασικότερο όμως είναι ότι διαθέτει ένα από τα πιο φιλικά προς τον χρήστη desktop environments,  ενώ με το desktop profiler που διαθέτει, μπορείς να επιλέξεις να εγκαταστήσει για εσένα όλες τις εφαρμογές κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του λειτουργικού.

Το μόνο πρόβλημα, το θέμα των εφαρμογών ιδιαίτερα για χρήστες οι οποίοι δεν θα κάτσουν να ψάξουν να βρουν αντικαταστάτες σε αυτά που θέλουν να κάνουν. Μπορείς όμως να το κάνεις, από χθες κάνω όλη τη δουλειά του techmaniacs.gr  μέσα από το Q40S και το οποίο θα με συντροφεύει για αρκετό καιρό όπως το βλέπω.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, κυκλοφόρησε το Q40S 4.8 Gemini, που διαθέτει το πιο πρόσφατο Debian Bullseye 11.3 update, ενώ πρόκειται για ένα Long Term Support release που σημαίνει ότι θα υποστηρίζεται τουλάχιστον μέχρι το 2026.  Μπορείς να κατεβάσεις είτε το πιο ελαφρύ Trinity desktop, ή την πιο ολοκληρωμένη Plasma desktop έκδοση. Οι ελάχιστες απαιτήσεις:

Plasma desktop – 1GHz CPU / 1GB RAM / 5GB disk
Trinity desktop – 300MHz CPU / 256MB RAM / 3GB disk

Εδώ βρίσκεις όλα τα αρχεία και δίπλα στο κάθε αρχείο έχει αναλυτικούς οδηγούς.

Τα κινητά με τις μεγαλύτερες τιμές ακτινοβολίας – Η λίστα

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.